Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 155
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wprowadzić stan wyjątkowy i wyprowadzi wojsko

@GermanParis: Co? xD widze ze skrajności w skrajność, wyjdź z piwnicy zacznij sam myśleć, wyłącz tvn.

@triceraptor: czemu nie? Zobacz wczorajszy wybuch Kaczyńskiego - on myśli, ze ktoś mu zabił brata (ten człowiek nie ma żony, dzieci czy jakiekolwiek bliskiej osoby) - myślisz, ze "dla dobra Polski" by się zawahał?
P.s. Nie mam w domu nawet telewizora.
  • Odpowiedz
Wojsko bardzo dobre - kadra cała wymieniona na "swoich" ludzi. Plus to pięknie podnosi rangę "dobrych przemian" do czynu historycznego - JK zawsze miał ambicje być nowym Piłsudskim.

Zgadzam się z argumentem, że opozycji brakuje sensownego lidera.
  • Odpowiedz
ogólnie śmieszy mnie w ciul strach przed zmiana w sądach tym sposobem jak PiS odejdzie od władzy to nowa partia będzie mogła sobie sędziów ułożyć wiec w czym problem ?

@krzysztof-marcin-rybacki: Ale ja NIE CHCĘ, żeby jakakolwiek władza układała sędziów. Tak jak nie chcę, żeby o zostaniu lekarzem decydowała łaska i niełaska polityka.
  • Odpowiedz
ale tak masz lub bardzo podobnie masz w Hiszpanii,

@krzysztof-marcin-rybacki: Podobnie? No tylko iluzorycznie. http://www.iustitia.pl/informacje/1654-naczelna-rada-sadownicza-w-hiszpanii-a-projekty-zmian-krajowej-rady-sadownictwa-w-polsce
1. Zgłaszanie i wybór kandydatów

W Hiszpanii każdy sędzia, jeśli chce zasiadać w Radzie Sądownictwa, sam może zgłosić swoją kandydaturę. Ale musi mieć poparcie 25 członków samorządu lub stowarzyszenia sędziowskiego. Formalną poprawność kandydatur ocenia
Tom_Ja - > ale tak masz lub bardzo podobnie masz w Hiszpanii,

@krzysztof-marcin-ry...

źródło: comment_rerW3aUkZTGlSYMH2zdHQC7IDIsvZAi4.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz