Jak to się dzieje, że już 2-3 letnie dostawczaki rdzewieją na potęgę...? I to bynajmniej nie jakieś szroty powypadkowe sklejane z dwóch czy też poobijane i przetarte ostro w kilku miejscach - normalnie eksploatowane #mercedes czy #volkswagen aż rażą rdzą po oczach nieraz. To dość dziwne, bo kilkuletnie osobówki prawie wcale rdzy nie mają (a przynajmniej jej nie widać). Z czego wynika taka sytuacja...? ( ͡º͜ʖ͡º) #motoryzacja #samochody #rozkminy
@maxprojekt: Coś w tym może być, bo jakoś dostawczaki #renault czy nawet #fiat tak mi się nie rzuciły w oczy z rdzą, jak Sprintery czy Craftery właśnie... Obok w kilku firmach takie niemieckie wynalazki mają i widzę, jak rdza to zżera, a ze 3 lata temu nowe pokupowali.
@grafikulus: w mercedesach to problem. Ostatni crafter też chyba w kooperacji z Mercedesem robiony. Te same problemy ma. Oprócz tego ducato (i spółka) maja problem z lakierem nad przednia szybą. W Renault nie zaobserwowałem takich cudów.
@grafikulus: Kiedyś jadąc A4 w stronę Katowic wyprzedzałem VW T4 który hałasował niczym ruskie T-34. Błotniki pokryte były rdzą, zderzaki w innych kolorach, szyba przednia pęknięta, a za kierownicą cyganie jechali ( ͡°͜ʖ͡°) . Lubią jak widać sporty ekstremalne.
@grafikulus: Po francuzach (ducato i spolka) nie widac tak na zewnatrz za to gnija od srodka. Merc z zewnatrz wyglada slabo, ale konstrkcja jest nienaruszona . A ducato z zewnatrz wygflada w miare a buda sie rozlazi, podluznice zgnite itd..
Mam sporo fot dowodzacych tej tezy.
Rodzina Vivaro jest imho lepiej zabiezpieczona przed rdza, ale niewiele to zmienia, bo mechanicznie nie dorasta do piet mercowi/fiatowi. Przebiegi jakie robia w/w sa
źródło: comment_jvr9un1qmTr3nGCrOWPShqkFyIST7r4Z.jpg
PobierzOprócz tego ducato (i spółka) maja problem z lakierem nad przednia szybą.
W Renault nie zaobserwowałem takich cudów.
Mam sporo fot dowodzacych tej tezy.
Rodzina Vivaro jest imho lepiej zabiezpieczona przed rdza, ale niewiele to zmienia, bo mechanicznie nie dorasta do piet mercowi/fiatowi. Przebiegi jakie robia w/w sa
źródło: comment_xF85gZzUQdxlJYMJL9YV2qycXcQV5NKV.jpg
Pobierz