Aktywne Wpisy
4mmc-enjoyer +565
Melkovva_ +8
Wykopowi eksperci, mam problem.
I proszę mi tu nie wyjeżdżać z #antynatalizm
Wprowadzamy się na nowe mieszkanie. Od 3 dnia wozimy rzeczy. Dziś od rana siedzę tam z dziećmi i się rozpakowujemy. I przyszła sąsiadka że jest hałas i ona wzywa policję i zrobi wszystko aby nas stąd #!$%@?.
Bo ona jest po podróży i chce spać.
Potem chodziła po sąsiadach i ich wzywała do nas na piętro stali kilkanaście minut pod
I proszę mi tu nie wyjeżdżać z #antynatalizm
Wprowadzamy się na nowe mieszkanie. Od 3 dnia wozimy rzeczy. Dziś od rana siedzę tam z dziećmi i się rozpakowujemy. I przyszła sąsiadka że jest hałas i ona wzywa policję i zrobi wszystko aby nas stąd #!$%@?.
Bo ona jest po podróży i chce spać.
Potem chodziła po sąsiadach i ich wzywała do nas na piętro stali kilkanaście minut pod
Drodzy wyznawcy #katolicyzm, czy to oznacza, że lekarze onkolodzy, chirurdzy, pracownicy pogotowia i wszyscy, którzy WBREW DECYZJI BOGA starają się ratować człowieka, popełniają grzech?
http://www.polskieradio.pl/0e7eb1d1-b9d0-42de-86cd-f9dc0392f74f.file
#pytanie #pytaniedoeksperta #neuropa #bekazkatoli #4konserwy #polityka
@Mirkowy_Annon: Dziękuje.
Nie, bo #katolicyzm i jego wyznawcy są #!$%@? wybiórcy
@NapalInTheMorning:
@NapalInTheMorning: A kto stworzył Stwórcę?
@jacekKobr: Natura (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@xer78: patrząc na to, co się dziś dzieje w polityce, prędzej prawa pozbawieni będą ci, którzy nie podpiszą...
1. Od kiedy wy niewierzący jesteście specjalistami od interpretowania woli Bożej - to jest zawsze powód dla którego kisnę, że najwięcej o wierze wiedzą ludzie którzy ostatnio byli w kościele na swojej komunii, a Biblii nie czytali pewnie nigdy.
Jestem w stanie takie coś założyć, bo co i rusz w dyskusji wychodzi, że ludzie nie mają pojęcia że w np. Biblii są dwie genezy.
1 Czcij lekarza czcią należną z powodu jego posług,
albowiem i jego stworzył Pan.
2 Od Najwyższego pochodzi uzdrowienie,
i od Króla dar się otrzymuje.
3 Wiedza lekarza podnosi mu głowę,
nawet i wobec możnowładców będą go podziwiać.
4 Pan stworzył z ziemi lekarstwa,
a człowiek mądry nie będzie nimi gardził.
(SYR 38, 1 V 3-4)
@dzeksondzekson: nigdy się za takiego nie uznawałem i - w swej "ateuszowej" ignorancji - myślę, że nikt nie może za niego uchodzić.
Ale przecież to nie ja interpretuję wolę bożą, ale twórcy tej deklaracji. Ja się pytam jedynie o konsekwencje takiej interpretacji.
Akurat Biblii trochę przyswoiłem. I wiem, że np. Biblia z oczywistych względów
@Gigant_Reakcji: czy środki poronne, tabletki antykoncepcyjne i środki stosowane przy eutanazji też wliczamy?