Wpis z mikrobloga

@myrmekochoria: Bardzo mocne zdjęcie. Próbowałem wyobrazić siebie w roli tego nieszczęśnika. Nie byłbym w stanie tak usiedzieć i czekać na swoją śmierć. Pewnie rzuciłbym się na tego skur...na za mną, wydłubał mu oczy. Nie wiem.Tragedia...
  • Odpowiedz
@Ex3: Wyobraź sobie, że akurat ten facet już się pogodził ze swoim losem. Samo to, że musiał czekać tak długo by cały dół przed nim był już "wypełniony" i patrzeć jacy bezradni byli jego być może koledzy, bliscy, rodzina.
  • Odpowiedz
Bardzo mocne zdjęcie. Próbowałem wyobrazić siebie w roli tego nieszczęśnika. Nie byłbym w stanie tak usiedzieć i czekać na swoją śmierć. Pewnie rzuciłbym się na tego skur...na za mną, wydłubał mu oczy.

@Ex3: na 99,99% byś się nie rzucił. Dobrze zorganizowany terror odbiera wolę oporu. Dowodem tego jest ludzka historia na przestrzeni... No od początku historii.
  • Odpowiedz
@Ex3: Też się zawsze zastanawiam, co bym w takiej sytuacji zrobił... Niestety w tym przypadku chyba nawet nie ma sensu zgrywać bohatera. Masz do wyboru: albo spokojną "kulkę w łeb", albo narażenie się całemu plutonowi w momencie, w którym wyrazilibyśmy sprzeciw. Wtedy raczej na szybkiej śmierci by się nie skończyło, a bardziej na całodniowych torturach..
  • Odpowiedz
@xstempolx: @Ex3: umrzeć z honorem, bym też się rzucił i wygryzł mu wszystko co dosięgnę a jakbym miał wolne ręce wydłubał oczy nim mnie zabiją, by do końca życia mnie pamiętał, nigdy nie dał bym sobie strzelić w łeb mając wolne ręce i nogi.
  • Odpowiedz
Co oni mieli w głowie, że ktoś ich przekonał, że będzie lepiej zabijać tych żydów.

@PieceOfShit: to coś na zasadzie religii, jak od małego ci p------ą jedno i to samo to w końcu zaczynasz wierzyć.
  • Odpowiedz
@AleksanderRoz: za przeproszeniem: p--------z pan, że głowa mała. pojęcia nie masz co być zrobił, jak byś się zachował. wiemy jedynie co byś napisał siedząc przed kompem, oglądając te zdjęcie.
  • Odpowiedz
@PieceOfShit: Poczucie wyższości nad innym człowiekiem, nazywanie innych zwierzętami, odczłowieczanie wizerunku jakiejś grupy. Zajrzyj w komentarze na głównej wykopu i poczytaj cokolwiek o muzułmanach, gejach, lewakach, feministkach. Kiedy potem w jakimś kraju do władzy dochodzi kolejny zakompleksiony karzeł, którego historia nazwie ludobójcą, w społeczeństwie masowo uaktywniają się takie instynkty. Efekt masz wyżej na zdjęciu.
  • Odpowiedz
@myrmekochoria: Dlatego śmieszą mnie te wszystkie seby wyklęte którym tak chętnie do wojny i jacy to oni waleczni by nie byli.

Dobrze, że od czasu drugiej wojny światowej, świat mocno się skurczył za sprawa komunikacji i nie da się już tak łatwo prac ludziom mózgów. Ludzie żyją w takim dobrobycie, że poza kilkoma s-----------i narodomi, nikomu nie spieszy się do wojny
  • Odpowiedz
Dlatego śmieszą mnie te wszystkie seby wyklęte którym tak chętnie do wojny i jacy to oni waleczni by nie byli.

@kobiaszu: Tu się zgadzam.

Dobrze, że od czasu drugiej wojny światowej, świat mocno się skurczył za sprawa komunikacji i nie da się już tak łatwo prac ludziom mózgów. Ludzie żyją w takim dobrobycie, że poza kilkoma s-----------i narodomi, nikomu nie spieszy się do wojny

@kobiaszu: Tu się nie
  • Odpowiedz