Aktywne Wpisy

mickpl +314
Szukam jakiegoś fajnego długiego serialu. Taki który by miał z min. 100 odcinków lub więcej
#kinematografia #seriale #serialseries #serial #netflix
#kinematografia #seriale #serialseries #serial #netflix
Skopiuj link
Skopiuj link
Wykop.pl
Hej, mam pytanie. Robię zadanko które polega na wczytaniu z pliku tekstowego po przecinku kontaktu czyli imie,nazwisko,wiek w formacie yyyy-mm-dd, opcjonalnie numer telefonu,
No to zrobiłem skaner do zczytywania tego, dam to do ArrayList
i mam teraz wypisać ilość użytkowników i najstarszego z nich z telefonem i do tego porobić testy.
Pytanie jak dokładnie ma to wyglądać, tj. jak policzyć liczbę tych wczytanych obiektów i jak to wypisać, plus jak zamienić datę urodzenia na liczenie wieku? SimpleDateFormat da radę czy kombinować z innymi bibliotekami?
https://pastebin.com/HcQ3SxKG
I jak to sobie testuje to mi nie zczytuje każdą linię osobno, więc mam na każdym polu mi wpisuje całą linię zamiast jedno pole, nie wiem jak tutaj zrobić sensowny delimiter czy split żeby to miało ręce i nogi w stosunku do konstruktora wygenerowanego przez IDE
Sorry jeśli piszę mało sensownie, ale mam plik
String line;
String[] attributes;
while ((line = br.readLine()) !=
for (User dataUrodzenia : list) {}
Tylko nie mam pojęcia jak zrobić logikę tego, bo generalnie lista ostatecznie ma wypisywać wiek a nie datę urodzenia, i nie wiem za bardzo jak to rozwiązać w kontekście tego, że wiek ma być sprawdzany też najstarszy ale z telefonem, tzn. muszę jakoś uwzględnić na stringu z numerem telefonu, żeby mógł
Zobacz co się dzieje w tym forze co napisałeś. Bierzesz listę, i latasz po każdym userze jaki jest w tej liście.
Błędnie nazwałeś usera nazwą dataUrodzenia. To jest Twój user a nie tylko data urodzenia. Aby mieć tą date urodzenia musisz zrobić coś w stylu user.dataUrodzenia ( w twoim przypadku dataUrodzenia.dataUrodzenia). Zrób sobie obiekt User najstarszyUser, i idąc po tej liście w tym forze, zrób tak:
1) jeśli najstarszyUser jest nullowy to najstarszyUser = obecnyUser.
2) jeśli nie jest nullowy, to sprawdzasz datę urodzenia bieżącego usera i porównujesz go z tym najstarszyUser. Jeśli jest starszy,to przypisujesz
Sorry że męczę ale wymyśliłem coś takiego
for (User user : list)@dzeksondzekson: deklaracje najstarszyUser = null przenieś poza pętlę. Tak samo System.out.println również tylko na dole po za pętlę. W tej chwili za każdym razem robisz obiekt User najstarszyUser i wypisujesz sobie bieżącego. Przez co istota problemu nie zostaje spełniona.