Wpis z mikrobloga

@WlochMokry92: pierwszy komentarz mnie rozwalił. Ja kupiłem 6 letnią Toyotę i nie wymagała żadnego wkładu finansowego przez kolejne 3 lata od kiedy ją mam, poza standardowymi rzeczami jak olej, filtr, czy nowy akumulator, ale to nawet sprzedający mówił że jest ten sam od nowości to zaraz padnie.

Uczciwy sprzedający mówi o takich rzeczach.
  • Odpowiedz
@WlochMokry92: no ale czego się spodziewasz po 12 letnim aucie? ono i tak zaraz będzie do remontu, a stać na zimnie i słuchać jakiegoś pajaca, który będzie Ci wymieniać wszystkie usterki to po co? też bym Cię zlał, bo wiadomo że nie kupisz. Znajdź jakieś tańsze auto i zrób mu remont zamiast szukać "igły bez wkładu" xd
  • Odpowiedz
  • 20
@WlochMokry92 ostatnio miałem podobnie. Dzwoniłem, powiedziałem, że chce aby gość z otomoto podjechał i sprawdził.

Było zdziwienie kto. A jak zakończyłem rozmawiać, ale nie zdążyłem się rozłączyć usłyszałem "jaaa pierd....".
Zrezygnowałem z kupna.

Sprawdziłem raport. Oczywiscie była jakaś kolizja wpisana o której sprzedający nie mówił.
  • Odpowiedz
@PiszeCzasen: Różni się tym, że pewnie diagnosta dobrze znany i poleci auto choćby tam pół podłogi nie było, a zawieszenie istniało tylko w aspekcie teoretycznym. Myślisz że czemu komisy zawsze mówią że oczywiście na dowolne SKP w okolicy można jechać? Bo się wszyscy znają od lat.
  • Odpowiedz
@WlochMokry92: jakie to jest p---------e "tylko auta salonowe nie wymagają wkładu" xDDD
No kurna, jak jeździsz ze wszystkim na bieżąco i pilnujesz interwałów, to masz wszystko działające BEZ WKŁADU poza eksploatacją xD

Polacko zwierzęca logika, że przy aucie to TRZEBA MAJSTERKOWAĆ w założeniu NIGDY POPRAWNIE NIE DZIAŁA XDDDD
  • Odpowiedz
no ale czego się spodziewasz po 12 letnim aucie? ono i tak zaraz będzie do remontu

@helghast: z jakiej choinki się urwałeś? Pretendent do największej bzdury roku.
  • Odpowiedz
@Rachey: jak kupowałem auto to wskazałem sprzedającemu warsztat, w którym chcę sprawdzić auto i był to wskazany przeze mnie warsztat w dniu oględzin i nie miał nic przeciwko. Moje pytanie bardziej było pod kątem czy ten spec z otomoto powoduje jakieś konsekwencje dla sprzedającego gdyby wyszły jakieś problemy.
  • Odpowiedz