Aktywne Wpisy

Czy chcesz mieć dzieci?
- Tak 46.3% (19)
- Nie 34.1% (14)
- Nie wiem 19.5% (8)

siemajd1 0
ale sie nacpalam japitole dziwn fazka czuje radosc i fajnosc ale nie jestem wystrzelona jak meserszmit i tez niezamulona fajne
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Prawdopodobnie wyglebiłem bo zobaczyłem, że za szybko jadę i zamiast deko przyhamować dałem sprzęgło i odciąłem napęd. Przynajmniej tak mi instruktor mówi. Ja do dziś nie wiem jak to sie stało. Prędkość 10 na godzinę. Nawierzchnia czysta. Pogoda słoneczna. Opony dogrzane.
#motocykle
http://bi.gazeta.pl/im/21/5f/12/z19267361Q,Prawidlowa-pozycja-na-motocyklu.jpg
@KasparowGaming: zmień instruktora ;) "wielu motocyklistów" robi tak, bo im się wydaje, że to wygląda bardzo pro. ale jeśli robi się to nieumiejętnie to przynosi więcej szkody niż pożytku. kolano i zwis jest przydatne przy dużej sile odśrodkowej bo pozwala ją równoważyć, ale przy wolnej
źródło: comment_jTSPv1H9PEfm1H5FRJDhjeZcP70bW0Jb.jpg
Pobierz@KasparowGaming: Ma rację. Odłączanie silnika w zakręcie na moto to nie jest dobry pomysł.
Schodzenie na kolano sobie na razie daruj. Poćwiczysz po egzaminie :)
To co może się przydać na rondzie przy małych prędkościach to - przeciwsiad i
Ronda i ich okolice są brudne, bo jeśli komuś coś cieknie z fury to hamowanie i odśrodkowa powodują często oderwanie się tych kropli właśnie około nomen omen ronda.
Dlatego ronda przejeżdża się na małym złożeniu, na tyle małym że kolana i zwiechy to groteska.
Gx
@mathix: nie no, weź, co za rady. po jakim rondzie chcesz jeździć na półsprzęgle? chyba takim co najwyżej:
źródło: comment_htbXlWPjMYNsF99ycDIlZhX15yHRnbbf.jpg
Pobierz@Gixaar: @4nonim: Dzięki za rady.
Ps. Gdzie patrzeć gdy mam wysoką wyspę na rondzie? Powiedzmy, że chcę jeździć w koło celem wprawy. Cały czas na "niekończące" się wyjście?
@KasparowGaming: na wewnętrzną krawędź jezdni najdalej jak się da, tak jak byś chciał zajrzeć "w zakręt". przekręć głowę w lewo i pochyl barki delikatnie w kierunku lusterka (tak jak byś chciał dotknąć nosem lusterka).
tak jak na kursie na ósemce jak robisz nawrotkę wokół słupka to się
@KasparowGaming: przy 10kmh to sprzeglo ci nie polozy moto chyba ze byles w dosyc mocnym zlozeniu. Hamulec to samo, odpowiednio dawkowany mozna uzywac w zakretach, tylko trzeba wiedziec jak balansowac moto zeby go np zatrzymac w luku, jeszcze raz napisze, odpowiednio dawkujac, a dokladnie to bardzo delikatnie.
Ja bym sie bardziej dopatrywal nie bledu w twojej jezdzie a czyms