Aktywne Wpisy

Lenalee +63
Smutno mi ;-;
Czaiłam się przez dwa dni i zrobiłam kilka podejść żeby ukraść czaszkę panu gawronowi (rip [*]) bo ciągle ktoś kręcił się w pobliżu, więc trochę wstyd było grzebać przy truchle. W końcu udało mi się ją zabrać, mimo że i tak jakiś dziadek z pieskiem widział co robię (no ale już było za późno żeby uciec z miejsca zbrodni)
Przeniosłam ją ponad kilometr żeby położyć obok mrowiska. Mrówki od razu
Czaiłam się przez dwa dni i zrobiłam kilka podejść żeby ukraść czaszkę panu gawronowi (rip [*]) bo ciągle ktoś kręcił się w pobliżu, więc trochę wstyd było grzebać przy truchle. W końcu udało mi się ją zabrać, mimo że i tak jakiś dziadek z pieskiem widział co robię (no ale już było za późno żeby uciec z miejsca zbrodni)
Przeniosłam ją ponad kilometr żeby położyć obok mrowiska. Mrówki od razu
źródło: DSC00036
Pobierz
ibleedforyou +715
Widzew robi frytki z cebuli XDD
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Prawdopodobnie wyglebiłem bo zobaczyłem, że za szybko jadę i zamiast deko przyhamować dałem sprzęgło i odciąłem napęd. Przynajmniej tak mi instruktor mówi. Ja do dziś nie wiem jak to sie stało. Prędkość 10 na godzinę. Nawierzchnia czysta. Pogoda słoneczna. Opony dogrzane.
#motocykle
@kabzior: no ja to zrozumialem jak jazda ze stala predkoscia w zakrecie obrotow 5-6k rpm, nie czaje o co chodzi z przeswitem, i jak jazda stala da 0.2G ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sierzchula: No własnie, zależy co to jest tor jazdy.
Jeśli moto porusza się po stałym promieniu to ruch po okręgu w motocyklu (neutralnie sterownym) nie wymaga pracy kierownicą i wynika w zasadzie z rozkładu wektorów tarcia i środka
O koledzy- co tu się o------o :D. Nie mój poziom ale poczytać mądrych aż miło. Za dużo informacji na raz. Ale jest duży plus. Uświadomiłem sobie jedną rzecz. Mianowicie zawsze myślałem, że na torze ludzie zwieszają się na moto żeby "pochylić" moto. Dziś uświadomiłem sobie, że jest zupełnie odwrotnie. Zwieszenie się, czy też poprawna dystrybucja masy, pozwala na mniejsze złożenie moto, a tym