Aktywne Wpisy
Czy zawsze, w każdej #pracbaza musi się znaleźć jakiś ciężki typ co nie chce się integrować? Nie potrafię wyobrazić sobie sytuacji w której ktoś stawia alkohol i jedzenie, a ktoś inny nie chce brać w tym udziału. #bekazpodludzi #zalesie
Jakaś hr-ówa pochwaliła się tym na linkedin. Programista wściekły w *uj agresywny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#hr #programowanie #programista15k #programista20k #heheszki #linkedin #bekazprogramistow
#hr #programowanie #programista15k #programista20k #heheszki #linkedin #bekazprogramistow
#4konserwy #bekazpodludzi #neuropa #polityka
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.nytimes.com/2014/10/06/opinion/pedophilia-a-disorder-not-a-crime.html?_r=0
Przeczytałeś w ogóle te artykuły?
Sprawa jest jasna - bycie pedofilem (czyli samo czucie pociągu) nie jest przestępstwem - przestępstwem jest molestowanie dzieci.
Pedofile powinni mieć możliwość znalezienia pomocy, a nie być stygmatyzowani za to, na co nie mają wpływu.
Jak ja myślę o
@shadowsof2: ...a prawacy z zamachow (islamisci, Breivik)
podoba sie dyskusja na tym poziomie?
Lepiej rozumiem, żeby to kisili w sobie i kiedyś w koncu wybuchli i jednak zgwałcili jakieś dziecko?
Nie wiem za co usunięto mi komentarz. Niedługo prace naukowe będą "moderowane", bo nie zgadzają się z poglądami moderacji.
@Hamouma: Nie chodzi o leczenie, którego celem jest "wyleczenie" tylko pomoc psychologiczna, która pozwala z tym żyć i kontrolować.
@Hamouma: Dlaczego "#!$%@?"? Pomoc psychologiczna jest bardzo ważna. Ci ludzie czują rzeczywisty pociąg, którego nie mogą nigdy zrealizować. Do tego czują się winni, że w ogóle mają takie myśli.
Trzeba im pomóc by nigdy nie utracili kontroli nad sobą - lepiej chyba pomóc wcześniej, żeby żadne dziecko nie zostało skrzywdzone,
Chodzi o frustrację seksualną - masz popęd, którego nie jesteś w stanie w żaden sposób zrealizować.
https://www.psychologytoday.com/conditions/pedophilia
Nie rozumiem w ogóle twojego przykładu. Zapoznaj się z definicją pedofilii bo piszesz coś kompletnie od czapy. Co ma 9-latek do pedofilii?
@Hamouma: Gdybyś przeczytał definicję pedofilii, to byś zrozumiał, że twoje pytanie nie ma sensu.
To normalne zachowanie w tym wieku. Dodatkowo 9-latek raczej nie przejawia zainteresowania seksualnego (rozumianego jako popęd do drugiej osoby).
Pedofilia definiowana jest jako popęd osoby dorosłej (lub ew nastoletniej) do dzieci przed okresem pokwitania.