Wpis z mikrobloga

@AdamHadam:
Przeczytałeś w ogóle te artykuły?

Part of this failure stems from the misconception that pedophilia is the same as child molestation. One can live with pedophilia and not act on it.

Sprawa jest jasna - bycie pedofilem (czyli samo czucie pociągu) nie jest przestępstwem - przestępstwem jest molestowanie dzieci.

Pedofile powinni mieć możliwość znalezienia pomocy, a nie być stygmatyzowani za to, na co nie mają wpływu.

Jak ja myślę o
@rzep: czego od nich oczekujesz? Wglebiania sie, refleksji, wlozenia wysilku w zrozumienie przekazu, postrzegania swiata na zasadzie innej niz cz-biel (podlewana hipokryzja)? Prawactwo jest szarpane emocjami! Wszystko trzeba maksymalnie uproscic, zaklamac i zrobic z tego click bait za ktorym bezrefleksyjnie pojdzie reszta ciemnoty.
a no to ja #!$%@? takie leczenie,co to znaczy "kontrolować się" ?Myśleć o kwiatkach czy kotkach gdy najdą "nie dobre myśli"?

@Hamouma: Dlaczego "#!$%@?"? Pomoc psychologiczna jest bardzo ważna. Ci ludzie czują rzeczywisty pociąg, którego nie mogą nigdy zrealizować. Do tego czują się winni, że w ogóle mają takie myśli.

Trzeba im pomóc by nigdy nie utracili kontroli nad sobą - lepiej chyba pomóc wcześniej, żeby żadne dziecko nie zostało skrzywdzone,
@rzep: nie no,naprawdę super przyklad.Tak się sklada,że zakazanie seksu z kobietami byloby nienormalne natomiast stosunek z dziećmi jest ohydny i plugawy,poza tym nie patrz na pedofilie z perspektywy biednego i zagubionego sprawcy,który walczy ze zlymi myślami tylko pomyśl o niewinnych i skrzywdzonych na cale życie dzieciach
@Hamouma: Ale ja nie twierdzę o tym, że seks z kobietami to samo co seks z dziećmi, więc o czym ty do mnie w ogóle mówisz? Czytaj co do Ciebie pisze.

Chodzi o frustrację seksualną - masz popęd, którego nie jesteś w stanie w żaden sposób zrealizować.

poza tym nie patrz na pedofilie z perspektywy biednego i zagubionego sprawcy,który walczy ze zlymi myślami tylko pomyśl o niewinnych i skrzywdzonych na cale
@rzep: "chorzy na pedofilię"?Masz jakieś linki?Jak można się z tym urodzić?Z niekontrolowanym popędem seksualnym do dzieci?Toż jest calkiem spory okres w życiu kiedy to wlaśnie.....samemu jest się dzieckiem.Idąc Twoim tokiem rozumowania gdy mam 9 lat i wpadla mi w oko koleżanka to jest normalne czy po prostu odzywa się "pedofilska choroba",która z każdym rokiem będzie się zaogniać?
@rzep: już pomijam czy tych psychiatrów ktoś porządnie przebadal,ale kiedy ci specjaliści doszli do wniosku,że ludzie chorzy "rodzą się z pedofilią"? Powtarzam swoje pytanie,w wieku 9 lat wpadla mi w oko rówieśniczka,normalne zachowanie czy początki pedofilii?
Powtarzam swoje pytanie,w wieku 9 lat wpadla mi w oko rówieśniczka,normalne zachowanie czy początki pedofilii?

@Hamouma: Gdybyś przeczytał definicję pedofilii, to byś zrozumiał, że twoje pytanie nie ma sensu.

To normalne zachowanie w tym wieku. Dodatkowo 9-latek raczej nie przejawia zainteresowania seksualnego (rozumianego jako popęd do drugiej osoby).

Pedofilia definiowana jest jako popęd osoby dorosłej (lub ew nastoletniej) do dzieci przed okresem pokwitania.

ale kiedy ci specjaliści doszli do wniosku,że ludzie