Wpis z mikrobloga

#bitcoin
#kryptowaluty

Jak się przygotować na wejście segwit 1 sierpnia? Wyprzedać wszystko i potem odkupić na nowym chainie jak się ustabilizuje? Czy może lepiej HODL? Mam na kompie w portfelu btc - jakie one będą po 1 sierpnia? Z segwitem czy bez?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@druoz: nie ma znaczenia czy kupisz czy sprzedaż. Cały czas jest i cały czas będzie to jeden łańcuch. Segwit to nie hardfork nie zmienia się łańcuch blockchain i nie rozłamuje na dwa
  • Odpowiedz
@Krypto_TR: a G. wiesz kolego : ) znając życie będzie rozłam na 2 BTC altcoin UASF i BTC jeśli górnicy nie przeskoczą na drugi łańcuch : ) Ale wreszcie bedzie jakiś alcik jako alternatywa dla LTC kurde bez władzy centralnej górników hehe i biznesu nawet mi się to podoba. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krypto_TR: Softfork definiuje się jako wprowadzenie dodatkowych/ściślejszych reguł walidacji, a hardfork jako ich poluzowanie. I teraz zagadka dla inteligentnych - aby abstrahować od segwit i innych propozycji, umówmy się, że będą bloki "zielone" i " niebieskie", cokolwiek to znaczy.

Mamy jeden łańcuch, ale nie powiem, czy zielony, czy niebieski. Dochodzi do forka, ale nie powiem, czy hard, czy soft. W wyniku tego forka, mamy część sieci, która akceptuje bloki zielone
  • Odpowiedz
@druoz: W sumie nic nie musisz robić. Najlepiej nie wykonuj tranzakcji, a szczególnie - patrz podejrzliwi na tranzakcje przychodzące w okresie od tej daty, przez może parę dni (ew tygodni) aż większość minerów poprzez chain z segwitem. Bo inaczej tranzakcje które dostaniesz w tym okresie mogą być wycofane, nawet dni/tygodnie później teoretycznie.
  • Odpowiedz