Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób chodzących na saune fińską. Czy przeszkadzają wam osoby wchodzące tam w strojach kąpielowych? Przyznam, że jest to dla mnie bardzo niehigieniczne wręcz czuję się nieswojo, trochę mnie to obrzydza. Czy też tak macie, czy może przesadzam?
Jakoś tak do tej pory w Polsce korzystałem z saun gdzie był podział na męskie i damskie i takich przypadków nie było. Ostatnio jednak przebywałem w hotelu gdzie były sauny koedukacyjne i 90% osób wchodziło w strojach kąpielowych a jedynie niewielki odsetek w ręcznikach. Czy to jest normalne w saunach koedukacyjnych w Polsce? Przyznam, że za granicą (skandynawia) nigdy nie spotkałem się aby ktoś wchodził w stroju kąpielowym i teraz był to dla mnie lekki szok.
#sauna #zalesie #higiena #polska
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@inzynier_robert: przyznam, że to wynika z tego jak mnie uczono, że sztuczne materiały, wysoka temperatura i pot to niezbyt dobry zestaw. Tak mi chyba pozostało. Równie dobrze ktoś mógłby wejść w normalnym ubraniu i tak samo bym to widział. Czy strój kąpielowy jest odpowiedni do sauny to nie wiem. Ciekawy jestem jak inni to widzą, mi to się co najmniej nie podoba.
  • Odpowiedz