Aktywne Wpisy
Joxek +19
Mam pytanie do osób które długi czas jeździły na manualu i przeskoczyły na automat, warto?
Bo od zdania prawa jazdy czuły jakiś 14 lat jeźdzę tylko na manualna, aktualnie myślę nad wymianą auta na coś nowszego bo bardzo brakuje mi takich rzeczy jak tempomat, automatyczna klima (mam manualna) czy kamera cofania ew. czujniki parkowania i zastanawiam się czy automat też warto wrzucić do "must have" następnego auta?
Planuje iść do jakiegoś salonu
Bo od zdania prawa jazdy czuły jakiś 14 lat jeźdzę tylko na manualna, aktualnie myślę nad wymianą auta na coś nowszego bo bardzo brakuje mi takich rzeczy jak tempomat, automatyczna klima (mam manualna) czy kamera cofania ew. czujniki parkowania i zastanawiam się czy automat też warto wrzucić do "must have" następnego auta?
Planuje iść do jakiegoś salonu

Alzena +52
Kupno dobrze dopasowanych jeansów to dla mnie koszmar (tak wiem, straszne mam problemy 😝). Za każdym razem jest to samo - odstają na pół metra w talii. I nie, nie mogę wziąć mniejszych bo mniejsze nie przechodzą mi przez dupsko. Pasków nie lubię i nie noszę.
#zakupy #rozowepaski #logikarozowychpaskow
#zakupy #rozowepaski #logikarozowychpaskow
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#siecikomputerowe #sysadmin #it #linux
Komentarz usunięty przez autora
Pytałem raczej o poziom szyfrowania przy przesyłaniu małych rzeczy, a nie targaniu terabajtów danych.
Czyli co? Mamy sha2 iiii... coś tam jeszcze jest?
Do tego zlotym standardem po nawiazaniu polaczenia SSL jest ustanowienie klucza szyfru symetrycznego-AES jest chyba najbardziej preferowany, a aktualne procesory maja operacje AES jako instrukcja sprzetowa, wykonywana bezposrednio przez logike procesora.
Pomijam scenariusz gdy do szyfrowania uzywany jest RC4, ale jesli aes to jak ssh moze byc
Pic rel
Przypominam jednak, ze mamy 2017 rok, aes w trybie ctr jest spoko do transmisji pakietowej.
źródło: comment_pFRCi7grf3soMRXihd4sfY9YyoWCcaKt.jpg
Pobierz@lukasz-wisniewski: Raczej używam openvpna lub ipseca w zależności jaki to sprzęt. SSL VPN to dla mnie jakaś fanaberia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobra... A mogę jakoś przypilnować, aby transmisja odbywała się z jak najlepszym szyfrem? Kluczy zawsze używam rsa 4096 bit, ale czy coś poza tym można robić poza aktualizacją paczek w
Poza tym SSH jest w stanie bez problemu zapewnić Ci funkcjonalność nawet VPNów jeśli potrzebujesz się połączyć ze zdalną maszyną czy też siecią zdalną. Zestawiasz kanał i uruchamiasz w nim np. PPPD - zestawiasz wtedy połączenie PPPoverSSH - działa