Wpis z mikrobloga

@CoTuSiePiszeToJaNawetNie Ludzie dalej myślą że lekarze się nie mylą, a koncerny nie kierują się jedynie żądzą zysku nie dbając o zdrowie ludzi/dzieci... szczepionki i większość lekow to największe ścierwo. Organizm wiele rzeczy sam reguluje jeśli ma odpowiednie narzędzia (witaminy, tłuszcze, sole mineralne itp), a leki brane dożywotnio to jakaś kpina totalna
  • Odpowiedz
@CoTuSiePiszeToJaNawetNie: mi dwoch ginekologów wypisywali tabsy bez dodatkowych badan - tzn. przyszłym, powiedziałam że chce i dostałam receptę, a w razie skutków ubocznych miałam się zgłosić po zmianę. pierwsze stosowałam ponad rok, potem zrobiłam przerwę ok. roku i zaczęłam brać drugie na tej samej zasadzie co wczesnej. Po żadnych nie przytyłam, nie miałam humorów, libido w normie, a przynajmniej okres mnie w nocy nie zaskakiwał, a wczesniej z racji nieregularności
  • Odpowiedz
@CoTuSiePiszeToJaNawetNie: brawo!
Ja też lepiej czuję się na tabletkach niż bez nich. Mam wiekszą kontrolę nad swoim organizmem i ten komfort, że znam dobrze swoje ciało.
Najważniejsze aby minimum raz na rok robić komplet badań i dobrze dobrać lek.
Oczywiście, że jak przy każdym leku mogą wystąpić skutki uboczne, ale na wątrobę wystarczy przyjmować osłonki, a na niebezpieczne skutki krzepliwości na pewno zareaguje lekarz.

A co do tycia to bzdura.
  • Odpowiedz
Pamiętaj, że tysiące ludków stąd jarają się przygodami Daniela Madżikala albo Bonzo. To zresztą odbicie społeczeństwa,

@Dutch: Pan Magical jest BOGIEM.
  • Odpowiedz
@CoTuSiePiszeToJaNawetNie: napisałem dokładnie to samo co to Ty bo się za głowę lapalem co tu się dzieje jak przeczytałem wszystko, ale doszedłem do wniosku, że z baranami nie wygram i usunąłem.
Śmieją się z ciemnogrodu w kraju, a sami nie mają pojęcia o tak podstawowych sprawach jaką jest antykoncepcja, a na dodatek kilka komentarzy napisały kobiety których to najbardziej dotyczy. Wszyscy wszystko wiedzą i się śmieją jak ktoś chce coś
  • Odpowiedz
@Datura a piszesz to na podstawie ?? Ja przeczytałam parę rzeczowych książek na ten temat z suchymi danyni... Praktycznie skuteczność szczepionek jest zerowa, spadek zachorowań i zgonów jest jedynie przez lepsze warunki życia higieny itd
  • Odpowiedz
@CoTuSiePiszeToJaNawetNie: Temat hormonów jest trochę szerszy niż pojedyncza pigułka. Gdyby rozmawiać poważnie to o konkretnych hormonach stosowanych w tym przeznaczeniu, a jest ich kilkanaście + preparaty łączące progestageny i estrogeny. Łącznie jest to kilkadziesiąt leków (wg empendium), o różnych wskazaniach, działaniu, czy synergii. Spłycasz trochę temat jak reszta mireczków wymienionych w polemice. Nie są dla każdego, wymagają pewnego rygoru, odpowiedzialności i zdrowia (bądź choroby jeśli mowa o wskazaniach endokrynologicznych). Gdyby
  • Odpowiedz
@The_Starfish: Nadal jest refundowana jeśli bierze się ją na trądzik i nadmierną androgenizację. I nie rozumiem dlaczego ginekolodzy tak często ją przepisują tylko jako antykoncepcję mając taki wybór wśród leków z dużo mniejszą zawartością hormonów.
  • Odpowiedz