Wpis z mikrobloga

@Kynareth: Mylisz się. Badania od tego są, one w bardzo dużym stopniu przewidują reakcje, a jeśli coś się innego dzieje to oznacza, że mogą być tego inne przyczyny.
  • Odpowiedz
@lubielizacosy bo zanim zaczęłam je brać miałam robiony pełny pakiet badań, łącznie z krzepliwością i było ok. W momencie Adam kontrolnych krzepliwosc wyszła za wysoka, przestalam je brać i po kilku miesiącach poziom krzepliwosci nieco spadł (miałam badania co miesiąc), jednak już nie do pierwotnego poziomu
  • Odpowiedz
  • 1
@CoTuSiePiszeToJaNawetNie antykoncepcja hormonalna jak każdy lek wiąże się z możliwymi skutkami ubocznymi, różne kobiety reagują różnie na takie środki, niektóre lepiej niektóre gorzej, konieczne jest odpowiednie ich dobranie. Już nie mówiąc o takich przeciwwskazaniach jak problemy z układem żylnym, antykoncepcja hormonalna może powodować problemy z krzepliwością. Każdy lek to ksenobiotyk wpływający nie tylko dobrze ale też w pewnych aspektach źle na nasz organizm. Ludzie którzy uważają że leki są 100% bezpiecznie
  • Odpowiedz
@Kynareth: : Badań w tym zakresie jest całe mnóstwo i nie są to tylko typowe "ginekologiczne" ale przede wszystkim przez lekarzy specjalistów innych specjalności. Hormony to nie cukierki i żeby je przyjmować trzeba się zbadać od a do z. Lekarzem nie jestem, więc Ci wszystkiego nie powiem. Jakie badania to już zależy od Ciebie i stanu Twojego zdrowia. Jednym z takich badań jest badanie aktywności antytrombinowej. Musisz udać się do
  • Odpowiedz
@Saganis: Lol xD Miałam wszystkie potrzebne czynniki krzepnięcia zbadane, morfologię, nawet mocz i nie mam bladego pojęcia w jaki niby sposób to określa jak zareaguję na preparat? Jedyne co mogą takie badania wykazać, to przeciwskazania, ale nic nie przewidują! Niby z krwi mi wyjdzie czy mam brać etynyloestradiol czy walerianian estradiolu?? Pleciesz kosmiczne bzdury. Nie istnieją takie badania. Mi żadne przeciwskazania nie wyszły, a na tabletki reaguję fatalnie.
  • Odpowiedz
@CoTuSiePiszeToJaNawetNie: Widzę, że natura agresywnej zielonki nadal w Tobie mocno siedzi. Jak miałaś przeprowadzone "wszystkie" xD badania i nadal jest źle to chyba jednak coś jest. Możesz żyć w swoim czarno białym świecie, gdzie jest albo dobrze albo źle. Czasem są takie przypadki, że zrozumienie przyczyn a potem odpowiednie działanie zajmuje trochę więcej czasu niż 3 wizyty i może się ciągnąc latami. Jak by ten lekarz był taki dobry to
  • Odpowiedz
@Saganis: Ale jakie przyczyny? XD Przyczyną są te tabletki, i jak to zbadać czy kolejne będą ok inaczej niż próbować? Skoro jesteś mądrzejszy od lekarza to mi powiedz, naprawdę zrobię te badania tylko mi powiedz jakie, bo krew i uklady krzepnięcia miałam zrobione, a tylko jeden taki wymieniłeś. Skoro jest "mnóstwo" to napisz mi jakie, bo chyba musisz je znać, skoro tak twierdzisz?
  • Odpowiedz
@Kynareth: Tabletki hormonalne nie powinny tak na Ciebie działać. Musi byś coś co w połączeniu z nimi powoduję takie efekty. Nadinterpretujesz moje słowa już nie pierwszy raz.

Lekarzem nie jestem

Nadal problemy z czytaniem ze zrozumieniem u Ciebie?

• Odpowiedz
@Kynareth:

trzeba próbować inne i tyle

I o to chodzi. Jak jedne źle na Ciebie wpływają to trzeba zastosować inne. I to właśnie dzięki badaniom powinno wyjść jakie. Pewnie znowu odczytasz to dosłownie. Nie, na kartce z wynikami nie jest napisane "hurr dur, trze brać x"
Na takiej kartce są dane, które lekarz dzięki swojemu wykształceniu i wiedzy na temat danych tabletek odpowiednio skomentuję. Nigdzie nie napisałem, że jestem od
  • Odpowiedz
Bekazpodludzi w tym wątku którzy twierdza że OP piszę że AH ma pozytywy. Jedyne co ty zrobił to zaorał laików z wykopu który podkreślają wiecznie powtarzane brednie.
  • Odpowiedz