Wpis z mikrobloga

@damian_co_dalej: 288 tys w 18 lat? Ja w ciągu miesiąca potrafię spokojnie 2,5k wyjeździć (codzienne dojazdy na uczelnię, kilka razy dalsza trasa, jakieś zakupy poza miastem, wypady ze znajomymi) to sobie policz. Nie mówię, że KAŻDY kierowca tak eksploatuje samochód, bo może właściciel miał blisko do pracy albo jeździł nim sporadycznie, ale mam też porównanie z 23-letnim Volvo, którym przejechaliśmy przez ten czas pół miliona
  • Odpowiedz
@Martiks: odpowiedz mi na pytanie, co jest złego w przebiegu 288 tysięcy w 18 lat? To, że jeździsz codziennie na uczelnie i kilka razy w dalsze trasy, oznacza, że każdy tak eksploatuje? co do rzeczy ma porównanie z Volvo które ma pół miliona? Ja mam do pracy 10km, często dojeżdżam też do dziewczyny kolejne 10km i 3-4 razy w roku robie trase 1000km+ i wychodzi mi 18-20k km rocznie, czyli
  • Odpowiedz
@loginek0: dla mnie to moze i tam być półmiliona albo i nawet wiecej aby było zadbane
Właśnie cieżko coś ustrzelić w dobrej cenie z benzyną R6, a jeżeli chodzi o polifta to trzeba szykować 20 tys a jak dojdzie m-pakiet to i 25-30 tys. (3.0 benzyna z m-pakietem + skóry spokojnie 28k stoi)

@kipowrot: no właśnie czy jest duża różnica między 2,5 a 2,8? W sumie w tym
  • Odpowiedz
@PiotrokeJ: Podobno każdy z R6 BMW jest doby, a jeśli chodzi o 2.5 to udany silnik. Jak gość dokłada jeszcze opony i felgi to dobrze się zastanów :) Sam komplet jeśli byś osobno kupował to koszt 2-4k (dobre opony letnie/zimowe to już 1800zł).
  • Odpowiedz