Wpis z mikrobloga

@damian_co_dalej: 288 tys w 18 lat? Ja w ciągu miesiąca potrafię spokojnie 2,5k wyjeździć (codzienne dojazdy na uczelnię, kilka razy dalsza trasa, jakieś zakupy poza miastem, wypady ze znajomymi) to sobie policz. Nie mówię, że KAŻDY kierowca tak eksploatuje samochód, bo może właściciel miał blisko do pracy albo jeździł nim sporadycznie, ale mam też porównanie z 23-letnim Volvo, którym przejechaliśmy przez ten czas pół miliona
@Martiks: odpowiedz mi na pytanie, co jest złego w przebiegu 288 tysięcy w 18 lat? To, że jeździsz codziennie na uczelnie i kilka razy w dalsze trasy, oznacza, że każdy tak eksploatuje? co do rzeczy ma porównanie z Volvo które ma pół miliona? Ja mam do pracy 10km, często dojeżdżam też do dziewczyny kolejne 10km i 3-4 razy w roku robie trase 1000km+ i wychodzi mi 18-20k km rocznie, czyli tyle,
@loginek0: dla mnie to moze i tam być półmiliona albo i nawet wiecej aby było zadbane
Właśnie cieżko coś ustrzelić w dobrej cenie z benzyną R6, a jeżeli chodzi o polifta to trzeba szykować 20 tys a jak dojdzie m-pakiet to i 25-30 tys. (3.0 benzyna z m-pakietem + skóry spokojnie 28k stoi)

@kipowrot: no właśnie czy jest duża różnica między 2,5 a 2,8? W sumie w tym pierwszym gość
@PiotrokeJ: Podobno każdy z R6 BMW jest doby, a jeśli chodzi o 2.5 to udany silnik. Jak gość dokłada jeszcze opony i felgi to dobrze się zastanów :) Sam komplet jeśli byś osobno kupował to koszt 2-4k (dobre opony letnie/zimowe to już 1800zł).
@loginek0: to dokładanie felg / opon to moim zdaniem jest bezsensu, wolałbym tańsze auto z jednym kompletem, bo potem jak chcesz to sprzedac to sie okazuje, ze gowno warte, a opony #!$%@?/stare. Ja praktycznie zawsze kupuje nowe opony do nowego auta. Z felgami tez, no sa to ok, ale kupiłbyś fajniejsze pewnie.
@kipowrot: No racja, ale jakby się okazało, że opony są z 2015 roku i w miarę dobrym stanie to jeszcze na 3-4 sezony pewnie wystarczą. A tak kupisz auto taniej, opony z 2000 roku, starte i już na start masz z 2k (o ile chcesz nowe, jakieś lepsze)... Ale zgadzam się, też wolę kupić nówki i mieć pewność :)
@kipowrot: @loginek0: obejrzane, jedna dosyć spora usterka (tak mi się wydaje) przy zmianie biegów jak odpuszczałem sprzegło z tyłu wydobywał się stukot straszy tak jak by był luz na wale coś takiego, także sobie odpuściłem.
@PiotrokeJ to nie jest luz na wale, tylko rozwalone pół osie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak jedziesz na gazie i puscisz i też stuka, to 100% pół osie z przegubami. 50-100zl sztuka na szrocie lub 250zl nowe. Zrobisz to i masz spokój do końca.
Ew. Łącznik gumowy na wale też tani.
@PiotrokeJ: Panie, stuki przy zmianie biegów to dość częsta przypadłość E46 :) Jeśli to to co ja myślę, że wymiana samych tuleji powinna podobno pomóc. Pamiętaj, że oglądasz auto używane, kilkuletnie i raczej nikt ideału nie sprzedaje. Zawsze po zakupie musisz coś tam przy nim zrobić, żeby nim jeździć.