Wpis z mikrobloga

#androiddev #programowanie #androidstudio

Mirki mam problem .Po aktualizacji android studio coś się zdupczyło z gradle. Chyba chodzi o to , że pobrało nowszą wersje 3.2. .Na stacku pisali żeby usunąć foldery .gradle z c:\users albo z projektu ale nadal mam błąd . Rebuild i synced with Gradle files nic nie daje.W ustawieniach gradle mam podaną ścieżkę C:\Program Files\Android\Android Studio\gradle i tam jest folder grandle.3.2.

Error:Could not create parent directory for lock file C:\Program Files\Android\Android Studio\gradle\gradle-2.14.1\wrapper\dists\gradle-2.14.1-all\8bnwg5hd3w55iofp58khbp6yv\gradle-2.14.1-all.zip.lck
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@smalczyk1: dlatego nie instaluję aktualizacji xD a tak serio to wygląda na to jakby nie miał dostępu do katalogu. Spróbuj odpalić środowisko z uprawnieniami administratora. W ostateczności przeinstaluj wszystko, ale tego pewnie się starasz uniknąć...
  • Odpowiedz
@b0lec: porałem bezpośredni o gradle 3.4.1 wypakowałem i wrzuciłem do c:\user\.gradle . I działa xD. Najlepsze jest to ,że android studio chce robić update gradla do tej wersji 3.4.1 a w ustawieniach pisze ,że ścieżka jest zła .( ͡º ͜ʖ͡º). Jeszcze stworzyłem foldery tak jak pisze w tym błędzie
  • Odpowiedz