Wpis z mikrobloga

@durielek: z tym martini to mogło być tak, że barman przyzwyczajony iz ludziom chodzi o wermuta i sposob w jaki wiekszosc ludzi to pije, ze zapytal tak glupio.
Wiele razy ludzie na klasyczne drinki reagowali z oburzeniem "co tak mało", albo "dolej pan jakiegos sprita". 5 lat pracowalem na barze i wiekszosc zamowien to byla wodka+dopelnienie albo browar #takaprawda
  • Odpowiedz
z tym martini to mogło być tak, że barman przyzwyczajony iz ludziom chodzi o wermuta i sposob w jaki wiekszosc ludzi to pije, ze zapytal tak glupio.

@The_Siuks: jest to możliwe ,ale niesmak pozostał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dawidinho8: single malty podobno warto pic tak bez niczego ew z wodą bo inaczej to szkoda kasy lepiej wypic tanszą. No a jezeli smakuje Ci z cola i spritem to tak pij. Tak samo z zarciem, jedni lubia to inni co innego. Zadnych konpleksow, a jak ktos probuje Ci wmowic ze cos powinno byc tak a nie inaczej to po prostu naczytal sie durnych tekstow, przeciez wszystko sprowadza sie do
  • Odpowiedz
  • 0
@Paladin_Woodrugh
Bulleita robią, w tej chwili masz dostępnego u nas na rynku Bulleit Bourbon (praktycznie każdy hipermarket + lepsze monopole) i Bulleit Rye (chyba tylko Carrefour i sklepy bardzo specjalistyczne).
  • Odpowiedz
@footix dzięki, sprawdzę przy najbliższej okazji, ale nie wiem czy szybko do tego dojdzie, skoro na wypadek gości mam famous grouse i wild turkey w szafce.

@Dawidinho8 jeżeli nie piłeś jakiejś naprawdę smacznej, to nie zniechęca się zbyt wcześnie. Mi właśnie taki bulleit smakuje na ciepło, bez niczego, a od normalnej wódki rzygam. Z własnego, dosyć ubogiego, doświadczenia mogę jeszcze polecić Glen Fiddich, 12 letni single malt jest do wyrwania
  • Odpowiedz
@to_wszystko_nie_tak: dzięki. Wybacz moją wcześniejszą reakcję, ale to przez to, że drugi swój komentarz dodałeś już po pytaniach o wódkę, a mimo to nie odpowiedziałeś na nie, więc się oburzyłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
BTW czy miałeś okazję spróbować eksportowego Sobieskiego? Jestem ciekaw czy jak zatrudnili Bruce'a Willisa, to również poprawili produkt względem tego polskiego.
  • Odpowiedz