Wpis z mikrobloga

@Jurigag: standard, po prostu przy lekkich i szybkich apkach, nie warto pchać przez łączę takiej kobyły jak Angular2, no ale z drugiej strony jakdojade to nie jest prosta apka
  • Odpowiedz
@Jurigag: bardzo zdrowe podejście. Angular 2 został wydany we wrześniu. W tym czasie nowa wersja była już zapewne w zaawansowanej produkcji, więc przepisywanie wszystkiego od nowa, przez developerów, którzy jeszcze nie mieli czasu, by opanować nową specyfikację, byłoby ogromną stratą czasu i pieniędzy.
  • Odpowiedz
czemu nie vuejs ? :C

@Jurigag: bo czasami chcesz technologię sprawdzoną przez wielu developerów i obecną na rynku od lat, a nie framework na który obecnie jest hype bez (jeszcze) ustabilizowanej pozycji na rynku
  • Odpowiedz
@MKu8ar: Sam stworzyłem z 2 dość spore ( ͡° ͜ʖ ͡°) a z takich bardziej znanych to kojarzę Toggl. I chyba Netflix kiedyś miało stronę na Angularze. Ale ogólnie co to ma do rzeczy? Nigdzie nie napisałem, że React nie jest wykorzystywany a Angular tak. Jedynie wspomniałem że obecnie na Reacta jest hype (chociaż jest to inny rodzaj hype'u niż Vue, bo niewątpliwie React jest już
  • Odpowiedz
@Marmite: chodzi mi o to, że React został przetestowany na sporej grupie ludzi (Facebook ma milion użytkowników dziennie). A o Angularze każdy mówi, ale gdy przychodzi do pokazania jakiegoś przykładu, to się dowiaduję, że na tym frameworku powstał Toggl (o którym nigdy wcześniej nie słyszałem). A nawet napiszę więcej. Nie znam żadnej strony Angularowej, utworzonej przez Google'a (autora Angulara).
Ja bym Reacta nazwał raczej trendem, w którym podążył front. Hype
  • Odpowiedz
A o Angularze każdy mówi, ale gdy przychodzi do pokazania jakiegoś przykładu, to się dowiaduję, że na tym frameworku powstał Toggl (o którym nigdy wcześniej nie słyszałem).

@MKu8ar: Co nie znaczy że za czasów hype'u na tę technologię nie powstawało w tym frameworku tysiące pomniejszych stron i appek. Co się z nimi dalej działo to inna sprawa - hype minął.

A nawet napiszę więcej. Nie znam żadnej strony Angularowej, utworzonej
  • Odpowiedz