Aktywne Wpisy

hotshops_pl +439
Cześć! #hotshops - obserwuj lub czarnolistuj.
Dziś mamy dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HotShops.pl - To portal w którym codziennie pojawią się najgorętsze promocje / kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Portal tworzą nas użytkownicy i to oni dodają i oceniają okazje!
W związku z nowym systemem kaucyjnym pewnie wielu z was odpuści sobie gazowaną wodę w plastikowych butelkach bo drożej, bo brakuje punktów odbioru w okolicy, bo
Dziś mamy dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
HotShops.pl - To portal w którym codziennie pojawią się najgorętsze promocje / kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Portal tworzą nas użytkownicy i to oni dodają i oceniają okazje!
W związku z nowym systemem kaucyjnym pewnie wielu z was odpuści sobie gazowaną wodę w plastikowych butelkach bo drożej, bo brakuje punktów odbioru w okolicy, bo
źródło: dafi
Pobierz
strach_na_wroble +114
Czy własnoręcznie narysowana grafika na #dzienchlopaka dla niebieskiego może plusika? (ʘ‿ʘ)
#grafika #obrazy #diy #rysujzwykopem
#grafika #obrazy #diy #rysujzwykopem
źródło: IMG_8008
Pobierz

Położyłem jakieś 6m kabla w domu i spiąłem końce. Tester pokazuje prawilnie że wszystko działa. Jednak gdy wpinam komputer do switcha to ten po jednej i drugiej stronie włącza się tylko na sekundę (i tylko ta dioda nad złączem po lewej). Gdy wpinam prosto do routera (nie do switcha) to świeci i mryga pięknie jednak wybija błąd połączenia.
Końcówki spięte są tak samo, switch, router i komputer działa bo wcześniej miałem go wpiętego w innym miejscu w domu, kabel nie wygląda na przerwany czy zagięty ale też widać byłoby problem od razu.
Końcówki zresztą robiłem 2x
Jedna ciekawa rzecz:
Gdy mam wpięty tester od strony kompa to gdy dioda miga na nr 4 to jest delikatnie jednak zauważalnie ciemniejsza. Gdy wepnę się z drugiej strony, tego problemu nie ma - gdzie szukać przyczyny i jak to naprawić? To może być ten problem?
Czy kabel do wywalenia i całego muszę kłaść od nowa?
#ethernet #sieci #siecikomputerowe #informatyka #pytanie #pytaniedoeksperta
@Odczuwam_Dysonans: 4 a nie 8? Bo wiesz switch i karta sieciowa jest 1GB i na tym mi głównie zależy by śmigało szybko. Spróbuję w innej kolejności skręcić
Chyba mam coś z kablem grubo nie tak ;/
@sorek: 1, 2, 3 i 6 pin są używane. Te testery, które masz są gowno warte. Zrób zdjęcie wtyczki od góry i z boku, i wrzuć
@rolfik_r1 przecież mam w całym domu te kable i mi od roku działa wszystko normalnie. Teraz tylko miejsce zmieniłem
źródło: comment_fBgVr6F5DyIOmV9tJk1l7sJCO9hYyGSb.jpg
Pobierzźródło: comment_IqtW75rwsZw2SO1DT9G5ErSH4Ee93qAP.jpg
PobierzA niezależnie od tego - co to jest za rozszycie? Przecież to żadnego standardu nie trzyma.
@EpicSilence: na cholerę?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_dssqOlR8egjYWevuSjdnUtKhJXq0Pps1.jpg
Pobierz