Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +58
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
CalibraTeam +1
Jakie mieszkanie jest według Ciebie już duże?
- 25-30m2 18.6% (81)
- 31-39m2 2.3% (10)
- 40-50m2 6.2% (27)
- 50-60m2 72.9% (318)

Położyłem jakieś 6m kabla w domu i spiąłem końce. Tester pokazuje prawilnie że wszystko działa. Jednak gdy wpinam komputer do switcha to ten po jednej i drugiej stronie włącza się tylko na sekundę (i tylko ta dioda nad złączem po lewej). Gdy wpinam prosto do routera (nie do switcha) to świeci i mryga pięknie jednak wybija błąd połączenia.
Końcówki spięte są tak samo, switch, router i komputer działa bo wcześniej miałem go wpiętego w innym miejscu w domu, kabel nie wygląda na przerwany czy zagięty ale też widać byłoby problem od razu.
Końcówki zresztą robiłem 2x
Jedna ciekawa rzecz:
Gdy mam wpięty tester od strony kompa to gdy dioda miga na nr 4 to jest delikatnie jednak zauważalnie ciemniejsza. Gdy wepnę się z drugiej strony, tego problemu nie ma - gdzie szukać przyczyny i jak to naprawić? To może być ten problem?
Czy kabel do wywalenia i całego muszę kłaść od nowa?
#ethernet #sieci #siecikomputerowe #informatyka #pytanie #pytaniedoeksperta
@sorek: zacisnij tak, jak pokazaliśmy i będzie działać