Aktywne Wpisy

czerwony_kmer +170
Zawsze odwiedzając rodziców lubię przejść się ulicą Kossutha. Panuje tam taka samochodoza, że jednorazowo potrafię wysłać nawet do dziesięciu zawiadomień. Tym razem mamy jezdnosceptyka. Jezdnia? Na co to komu, lepszy chodnik. Jak popada to opony się nie zmoczą. A piesi? Kto to? Nie znam, nie słyszałem.
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
Tym razem straż się nie popisała, nie poinformowała mnie o nałożeniu mandatu i musiałem się dopominać drogą zapytania o informację publiczną. Z tego powodu wrzucam skrin
źródło: wykroczenie
Pobierz
jmuhha +1

Zrobione:
CPU: niemal całkowicie (zostało parę nieoficjalnych instrukcji, sygnał RDY i parę innych drobiazgów)
VIC: tylko 2 tryby graficzne z 5, brak sprajtów, brak przerwań
CIA: timery, obsługa klawiatury, pewnie nie do końca poprawnie
i praktycznie nic więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet prędkość emulacji jest jakaś dzika, pędzi jak Macierewicz na spotkanie z prezesem.
No i kolory jakieś dziwne, muszę wyczaić czemu.
Java i #libgdx, jakby ktoś pytał.
#programowanie #emulacja #retrogaming #commodore #chwalesie
źródło: comment_Izd0XxPHYrp6SJxRBmr3mll13ZutSr4N.jpg
PobierzDej kody.
@vytah: CPU robisz pełne czy wedle dokumentacji?
@uabit: Tak sobie myślę, czy nie nasłuchiwać mikrofonu i nie emulować zakłóceń. A jak wypuszczę wersję na Androida, to i akcelerometer wykorzystam.
@wytrzzeszcz: Emuluję CPU co do cyklu, za materiał źródłowy służyło mi przede wszystkim to: http://nesdev.com/6502_cpu.txt
Przez to maksymalną prędkość emulowanego CPU osiągam tylko 50 MHz, ale
Zarzuć źródłem, chętnie zerknę.
Czy nie lepiej robić coś bardziej przyszłościowego niż...