Aktywne Wpisy

Ytarka +48
Jeden rabin powie tak, drugi rabin dostanie padaczki a ja Wam powiem, że ten przedpokój nigdy nie czuł się lepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) i jeszcze krzesełko se machnęłam do kompletu. #czujedobrzeczlowiek
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
#pierdytarke
#chwalesie #art #tworczoscwlasna #mieszkanie #rysujzwykopem
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Pandzior +100
#pkp #niewiemjaktootagowac
Czy w Polsce nawet kupowanie biletu na pociąg musi być takie skomplikowana?
Czy w Polsce nawet kupowanie biletu na pociąg musi być takie skomplikowana?
źródło: temp_file7672521702219847874
Pobierz

Porownujac do TES ktorego miasta imponowaly ale byly sztuczne i jakby martwe, Khorinis tętni życiem, mozna sie zanuzyc w tym miescie bo wydaje sie byc prawdziwym.
- Gildia złodziei pod miastem,
- dzielnica portowa ktora jest wyjeta z pod prawa,
- walki za magazynem,
- rzemieslnicy,
- targ,
- gorne miasto dostepne tylko dla bogatych.
Wszystko jest po prostu bardzo spojnie.
źródło: comment_8GqOhnQYPPHNFZgsVAz50nINMLV8DtCJ.jpg
PobierzWszystkie miasta z serii neverwinter nights cechują się tym samym, są dialogi, dzielnice dla biednych, bogatych, odcięte strefy do których nie możesz wejść bo coś tam, dialogi npc itd.
źródło: comment_U9BCNtKtz27De1Bckf7dLo9ri9dy2Pjo.jpg
PobierzKhorinis jako miasto pozostaje jednym z najlepszych, to trzeba przyznać. Ale wcale nie jest idealne, wystarczyłoby dodać jeszcze jedno miasto na wyspie i by się okazało, że lecą pod schemat.
Ale nie wychodząc z serii
Khorinis (II) > Obozy (I) > Dwa kliometry mułu > Arcania (IV) > Kontynent (III)
to Khorinis zdecydowanie jest najlepsze.
Za to seria TES jak dla mnie zalicza zjazd. Morrowind i Oblivion jeszcze trzymały jakiś poziom, tak w Skyrime miasta są tak sztuczne i klaustrofobiczne, że ilość strażników w mieście przewyższa liczbę mieszkańców.
Nigdzie nie widać rozwarstwienia społecznego, nawet miasta ogarnięte wewnętrzną wojną domową są idealne.
Takie kamienne miasta to dla mnie kwintesencja fantasy :)