Wpis z mikrobloga

no to niech robia fragment tekstu a resztę po wykupieniu abonamentu. Wypoku też się nie da oglądać bez adbloków bo nic nie widać.

@a__s:
  • Odpowiedz
@a__s: A właśnie. Kiedy jakaś nowa akcja reklamowa na wykopie gdzie użytkownicy będą mieli okazję do dyskusji jak przy żubrze? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
no to niech robia fragment tekstu a resztę po wykupieniu abonamentu

@goras: Zapewne tak to się kiedyś skończy ;-)

• Odpowiedz
co dajesz w zamian? Nic. Generujesz im jedynie koszt, który się nie zwróci.

@a__s: już wyżej przedstawiłem dwa argumenty przeciwko takiemu myśleniu
1. artykuły sponsorowane (pomijając już reklamy "nie utrudniające korzystania z serwisu")
2. Wymuszanie na użytkownikach wyłączania adblocka (ale tego nie wprowadzą bo by zmniejszyli zyski z punktu pierwszego)
  • Odpowiedz
@a665321: Złodziej, bo ośmielam się nie patrzeć na pewne rzeczy xD. Ciekawe, czy jak przy oglądaniu meczu podczas przerwy wyłączam TV i wychodzę do kibla, to jestem złodziejem xD
  • Odpowiedz
@a665321: Z tego co widzę, to stary screen. Ale zgadzam się - jest sporo do poprawienia przy screeningu. Porozmawiam z działem reklamy o tym jak można byłoby to ulepszyć :-)
  • Odpowiedz
@le1t00: Nom, trochę jest szacowane z wyświetleń strony, a reszta z kliknięć w reklamę. Za reklamy na żywo hajs idzie wyłącznie za czas przez który reklama sobie wisi.
W gruncie rzeczy adblock jest w połowie tak bardzo "złodziejstwem", jak piractwo. A piractwo to nie kradzież, więc adblock to nie kradzież. Ale pajonkowi nie przetłumaczysz, tak jak reszcie chamów nie rozumiejących adblocka. xD
  • Odpowiedz