Wpis z mikrobloga

mam zainstalowany f.lux, który wieczorem zmienia barwy (nie tylko przeglądarki, wszystkiego) na bardziej pomarańczowe, a w nocy na bardzo pomarańczowe. Pomaga to, oczy się mniej męczą,

@Zileonka: A mnie to tak irytowało, że raz dwa odinstalowałem to badziewie wiedzace lepiej ode mnie jaki kolor mi bardziej pasuje.
  • Odpowiedz
Nigdy nie byłem na tej stronie. Przez to nie widziałem żadnej reklamy. Ja to jestem dopiero złodziejem, a nie ci wszyscy amatorzy z włączonym adblockiem. Teraz mi się dostanie od pajonka.
  • Odpowiedz
@Zileonka: A mnie to tak irytowało, że raz dwa odinstalowałem to badziewie wiedzace lepiej ode mnie jaki kolor mi bardziej pasuje.

@worldmaster: chybe nie rozumiesz narzędzia. To nie ma bardziej się podobać i pasować, tylko mniej męczyć wzrok. Więc też nie do wszystkiego się nadaje, jeżeli robisz kolorkorekcję, to z tym nie podziałasz... ale jeżeli ktoś pracuje pisząc tekst, to dlaczego nie?

I monitory to tylko połowa sukcesu,
  • Odpowiedz
@worldmaster: myślisz, że ja instalując specjalnie oprogramowanie w ty celu u kalibrując je pod własne potrzeby nie decyduję? Myślę, że decyduję nawet bardziej od Ciebie
  • Odpowiedz