Aktywne Wpisy

Sonny86 +198
źródło: temp_file1570731660054774392
Pobierz
buddookan +147
#prawo #polska #ciekawostki
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.

https://youtu.be/cHl4Ehd1FQs?t=4m45s
Ktoś w liście grzecznie spytał, czy skoro rowerzyści w niektórych sytuacjach są uprawnieni do poruszania się chodnikiem (np. jadąc z dzieckiem) to czy nie wystarczyłoby, aby przed przejściem dla pieszych rowerzysta był zobowiązany po prostu do zatrzymania się. Argumentuje to tym, że trudniej jest prowadzić rower z dzieckiem na foteliku niż jechać.
Odpowiedź Dworaka? Nie "bo tak" a rowerzysta to pewnie chce z---------ć po przejściu a w ogóle to on wyprasza sobie insynuacje, że nie ma doświadczeniu w jeżdżeniu rowerem z fotelikiem bo on się zna i wie, że zatrzymanie się rowerem jest niebezpieczne więc lepiej z niego od razu po zatrzymaniu zsiąść (wtf?). No i nie można jeździć rowerem po przejściu "bo nie". A jak ktoś jeszcze ma mało argumentów to przypominam: BO NIE.
#dworak #jedzbezpiecznie #prawojazdy #rower
@jedzczarnekoty: A ja to bym chciał, żeby ludzie nie komentowali jak nie mają nic do powiedzenia a zwłaszcza, gdy nawet nie rozumieją tego co komentują. Po prosty wyraziłem swoją opinie o Dworaku a nie o przepisach. Praktycznie nie jeżdżę rowerem a jak już to poza miastem i w