Aktywne Wpisy
Jak sądzicie, co będzie kolejnym małym przełomem w następnych generacjach telefonów tak jak w ostatnich latach 5G(ok w PL mamy ciągle NSA ale SA to przepaść), ładowanie indukcyjne, ESIM, 120Hz, czytnik linii papilarnych pod ekranem.
#telefony #technologia #elektronika #iphone #pytanie #pytaniedoeksperta
#telefony #technologia #elektronika #iphone #pytanie #pytaniedoeksperta

Teuvo +16
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie. Obecnie jest poszukiwany listem gończym.
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/lublin/konrad-n-zglasza-sie-na-policje-jak-potoczyly-sie-jego-losy/gj1zq85
@piotrlionel: po prostu w tym miejscu i czasach to nie wchodzi w grę i tyle
@thorgoth: W sumie czemu nie? Ja nie twierdzę, że resocjalizacja nie działa (choć jak widać w jego przypadku nie zadziałała, kto by się spodziewał?) bo badania pokazują, że działa, moje pytanie jest inne - kto i na jakiej podstawie uznał, że jesteśmy tym ludziom winni marnowania zasobów i czasu na próbę przywrócenia ich na normalne tory? Przecież to powinno być
@thorgoth: takiego to tylko zamienić w warzywo do końca życia kilkoma ciosami w tył głowy
@buddookan: czyli Twoim zdaniem nie jest możliwe żeby się zmienić w inną osobę przez 13 LAT i sąd nawet tego rozpatrywać nie powinien?
abstrahując od poziomu resocjalizacji w PL, to jednak dekada to jest taki nawał czasu że się człowiek może przeistoczyć w totalnie inną personę - sobie przypomnij samego siebie 10 lat młodszego co myślałeś, mówiłeś i kim