Wpis z mikrobloga

#html #css #webdeveloper #studia

Cześć , moja sytuacja wygląda tak za niedługo piszę maturę i zamierzam się udać na politechnike krk/warsz na informatykę. Potrafię coś w htmlu/cssie i mam na koncie zrobionych kilka stron + lubię grafikę i tez posiadam już jakieś umiejetności w ps/ai. (robiłem male projekty,loga itd dla znajomych ale to wszystko amatorsko i chciałbym się za to zabrać profesjonalnie). Rozważam opcje udziału w kursie frontendu tylko nie wiem czy nie jest to za wcześnie ? Kurs jest bardzo intensywny i trwa 6 tygodni ( 240 godzin zajęc) lub po zakonczeniu masz gotowe portfolio ktore rozsylają do bazy firm partnerskich, które poszukują młodszych programistów. Jedyny minus to cena bo niecałe 10k :/ przeliczajac wychodz 41zl/h więc w sumie nie tak zle. Tak wiem, że przecież "wszystkiego mozna sie nauczyc w internecie" , ale ja porzebuje osoby, która .... zostałaby moim mentorem xD(przez jakiś czas ), która by mnie w to wszystko wprowadziła, potrafila wytlumaczyc moj problem i poprowadziła przez pewien okres + nauka w grupie z doświadczonymi osobami bardzo by przyspieszyła moj proces nauki. Następnie praca jak junior dev również by mocno wpłyneła na moją wiedze i umiejetnosci... ciągły rozwój w tym kierunku. Nie chce po prostu "zmarnować" 5 lat na uczeniu się teorii i podstaw skoro przez ten czas mógłbym mieć już 5 letnie doswiadczenie i bogate portfolio , ale z drugiej strony zawsze to skończone dobre studia. Chociaż w tej branży ważne są umiejetności a nie papierek. Nie wiem za bardzo jaką decyzje podjąć :|
Jakieś rady co powinienem zrobic ? Co wy zrobilibyscie na moim miejscu? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GRBAS no z kasą to jest tak, że jade do pracy na wakacje + jakas pomoc rodzicow, jakbym miał za dużo pinonszkuf to bym caly kurs zrobil na wakacjach i pewnie poszedl na studia jeszcze .. ale nie mam i musze wybrać jedną opcje
  • Odpowiedz