Wpis z mikrobloga

http://gwentify.com/upcoming-positioning-changes-card-updates-avatars-and-emotes-in-the-future-patch/

no ciekawe i spore te zmiany.
Cahir w sumie na plus zmieniony.
j----y siewca zarazy znerfiony :>
emisariusz dziala teraz jak słaba priscilla - więc buff :>
Dzik morski stał się złotym Myrgtabrakke.
Philippa - imo zajebisty rework pasujący do czarodziejki.
nowy Dijkstra... hmm @epi powinien się ucieszyć z możliwości zagrania złotej karty na życzenie( ͡º ͜ʖ͡º)

ale co to kurde ma być to całe kółko z emotkami? mam nadzieję, że da się to wyłączyć na stałe.
poza tym interfejs wygląda lepiej, no i jest historia zagranych kart w końcu.
#gwint
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sveg: Djikstra i Philippa mi się podobają. Nie mogę wyłapać co zmienili w Baronie. Radowid fajny nerf - nawet jak zablokuje jednostkę to zawsze te 4 punkty mniej się straci. Najbardziej cieszy mnie chyba ten siewca zarazy bo za każdym razem miałem szansę go jakoś skontrować ale brakowało mi na to czasu, teraz w dwie rundy się można wyrobić.
  • Odpowiedz
@sveg: Jaki nerf Radowida i Jana Natalisa. Nowy Dijkstra ciekawy, ale czy będzie przydatny, to zobaczymy. To raczej całkowity koniec z graniem Krwawym Baronem. Teraz zawsze można było wskrzesić Kłobuka Nenneke czy Shani. To będzie całkowicie bezużyteczna karta. Podoba mi się zmiana Cahira. No i co oni zrobili z Filippą. Nie bardzo rozumiem jej nowe działanie, ale wątpię, by dało się tym wygrać cały pojedynek tak jak teraz. Eh...
Radowid
  • Odpowiedz
@Tomm16: na tym polegają te zmiany aby nie można było r------ć całej strategii przeciwnika rzucając jedną kartę na koniec. Trzeba będzie więcej myśleć :> chociaż ja węszę powrót pogodospamu, bo s---------y od obecnego koksowania całych rzędów nie będą umiały grać.
@kamil062: Kłobuk stał się ulotny :>
  • Odpowiedz
@sveg: Niby tak, ale jednak mało kto grał na jeden rząd, a jak ktoś się taki trafił to Filippa była zabójcza.
Można taką jedną kartą wygrać, rzucając chociażby pogodę na koniec. No ale miejmy nadzieję, że pogoda nie wróci do łask.
  • Odpowiedz
@sveg: zmiana obrońcy mahakamu bardzo wpłynie na gre!
Zaklęcie motyli wydaje się teraz dużo lepsze niż było....

Czy w gwincie jest coś takiego jak w hs że znerfione karty można zniszczyć za tyle proszku ile się kraftowało?
  • Odpowiedz
@Tomm16: KP przecież po patchu to będzie prawdopodobnie top 1 frakcja, tak samo jak Nilfgard z zasraną Brygadą Gimpera. Henselt/Foltest będą bardzo często grani.
  • Odpowiedz
@kajtek14102: Henselt - dlatego, że nic nie będzie teraz ranić złotych kart. Co prawda kajdany must have będą w każdej talii. Foltest - bo value i pewnie będzie lepszy niż Radek (który nie będzie taki najgorszy bo zablokowywanie/odblokowywanie kart w tym patchu to będzie najważniejsza rzecz). Prawie zawsze jest tak, że to co było najgorsze to po patchu będzie najlepsze/prawie najlepsze. Na pewno KP będzie się bardzo liczyć na wyższych
  • Odpowiedz