Aktywne Wpisy

mocarnyknur +204
źródło: 1000043665
PobierzPora na zimny prysznic.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
Koniec mitu potężnego #programista15k. Oto brutalne zderzenie z rzeczywistością biologicznych zasobów z polskiego IT.
Spójrzcie na ten wykres i przestańcie w końcu żyć złudzeniami z lat 2020-2022. Podczas gdy przeciętny Janusz na magazynie, kurier czy pani w żabce dostają regularne podwyżki inflacyjne i średnia krajowa wystrzeliła do poziomu ponad 9,5 tysiąca brutto, dumni „panowie programiści” od trzech lat stoją w bolesnym rozkroku na poziomie 15 200 zł.
źródło: dramat_it_
Pobierz

#programowanie #flow #technologia #informatyka #praca
@aleksander_z jak wroce do domu to ogladne, bo to chybka klikbait
Jak zawsze prezentujesz wszystko tylko w ekstremach, albo czarna, ciemna piwnica, albo przeszkadzanie co 10-15 minut, albo jakiś wielogidzinny flow, albo pisanie w krótkich minutach. Byle tylko na
@meohaw: nie zgadzam się, jak stosujesz prawidłowo pomodoro to jest super. Oczywiście o ile stosujesz prawidłowo, to nie tracisz flow.
Możliwe jest to co piszesz. Ale wyłącznie w projektach które znasz i które są dobrze napisane (czyli np. mają testy jednostkowe).
O strzelaniu w kolana mówisz na podstawie jakiej? Bo jak dla mnie umiejętność pracy właśnie w takich slotach jest wspaniała.
Ja mówię o swoich doświadczeniach, ty o swoich. Ja twoich nie krytykuję, ty moje tak. Na tym zatem kończymy dyskusję, przepychać się tutaj nie zamierzam.
@maniserowicz: To wrzucasz do sieci swoje filmy po to żeby co... żeby nie można się było na ich temat wypowiedzieć? No to faktycznie, nie ma o czym dyskutować.