Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

JanLaguna +67
Dobry materiał od GTBT i Konrada Muzyki. Padają ciekawe wnioski.
1. Bitwa o Bachmut w znacznym stopniu przetrzebia jednostki ukraińskie, natomiast wpływ na jednostki rosyjskie jest znikomy. Stosunek strat w ostatnim miesiącu to 1:1/1:2
2. W ostatnim tygodniu stosunek w ostrzale artyleryjskim w Bachmucie to 1:5 na korzyść Rosjan. Na innych odcinkach frontu stosunek ten jest jednak bardziej wyrównany.
3. Rosjanie i Ukraińcy coraz bardziej skupiają się na prowadzeniu operacji w stylu
1. Bitwa o Bachmut w znacznym stopniu przetrzebia jednostki ukraińskie, natomiast wpływ na jednostki rosyjskie jest znikomy. Stosunek strat w ostatnim miesiącu to 1:1/1:2
2. W ostatnim tygodniu stosunek w ostrzale artyleryjskim w Bachmucie to 1:5 na korzyść Rosjan. Na innych odcinkach frontu stosunek ten jest jednak bardziej wyrównany.
3. Rosjanie i Ukraińcy coraz bardziej skupiają się na prowadzeniu operacji w stylu

Mirki, jestem trochę zielony w stawianiu całego systemu od podstaw na serwerze, więc mam do Was sprawę. Załóżmy, że mam jakąś domenę wykupioną, np. xyz.com, na której stoi strona i tutaj już pierwsze pytanie:
Jaki hosting? Słyszałem, że linuxpl to własnych użytków, a do bardziej biznesowych to home.pl lub nazwa.pl? To będzie strona, która będzie przedstawiała pewien produkt dla firm.
Na tej stronie będzie przekierowanie do aplikacji webowej:
backend - Spring Boot (Tomcat)
frontend - Angular 2
baza - MSSQL
I teraz pytanie - chciałbym, żeby ta aplikacja była na jakiejś subdomenie wystawiona - np. xyz.abc.com, co będę do tego potrzebował?
Chciałbym oczywiście aby na jednym środowisku stała i baza i backend - jakie byście mi doradzili również jaki hosting najlepiej i ewentualnie gdzie mógłbym zobaczyć jak wygląda konfiguracja takiego środowiska? (aplikacja by stala na serwerze aplikacyjnym Tomcat)
I jak się wziąć za hosting frontu tej aplikacji? Ona może być po prostu wrzucona też jako dist gdzieś na FTP mojej wykupionej domeny i będzie to ze sobą grało?
@Arima: to źle słyszałeś home.pl i nazwa.pl to gówno, do bizensowych właśnie linuxpl/hekko/mydevil
@Arima: odpowiedni rekord dns i odpowiednią konfigurację serwera