#webdev #css #pytaniedoeksperta Witam, jak zrobić te wystające gówno w css żeby div się nie sypał przy responsywności? Nie proszę o kod, tylko o koncept bo dopiero raczkuję w tych sprawach ( ͡°͜ʖ͡°)
@Chudzinx: tak jak pisze @thcluboy before element, dla przesuniecia w lewo moze byc margin na miusie luc position: absolute i left: -x. Jesli chodzi o ksztalt to mozesz ten efekt osiagnac odpowiedznio bawiac sie wlasciwoscia border. Jesli nie wiesz jak to zrobic, odezwij sie.
@fermentka: jeśli możesz to napisz jak z tym border zrobić bo ja chciałem img tej "flagi" wstawić ale to chyba nie najlepszy pomysł bo by mogło się źle skalować (pracuję na bootstrapie jak coś).
@Chudzinx: Ja bym to zrobił tak: Zwykły div z żółtym tłem. Position relative. Dla niego :before (górny żółty trójkąt) i :after (dolny żółty trójkąt) oba na pos absolute i przesunięte w lewo. Trójkąty przy pomocy CSS Triangle
@Chudzinx: na pewno jest jakis sposob, aby ozenic to z bootstrapem, ale w tym juz Ci prawdopodobnie nie pomoge, bo uzywam foundation. Daj znac prosze czy sie udalo :)
Witam, jak zrobić te wystające gówno w css żeby div się nie sypał przy responsywności? Nie proszę o kod, tylko o koncept bo dopiero raczkuję w tych sprawach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_zYAUxHQOi3pA7HdZ9vRpDmEEEe1aVdxH.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Zwykły div z żółtym tłem. Position relative. Dla niego :before (górny żółty trójkąt) i :after (dolny żółty trójkąt) oba na pos absolute i przesunięte w lewo. Trójkąty przy pomocy CSS Triangle
A tutaj masz Twoj konkretny przypadek.
https://jsfiddle.net/sw6kv45a/