Wpis z mikrobloga

Mirasy właśnie zatrzymała mnie policja za przekroczenie prędkości i chcieli wręczyć mi mandat 9 pkt karnych, sprawdziłem w aplikacji że mam 16 więc przekraczam limit i mogę stracić uprawnienia więc nie przyjąłem mandatu. Policjant mówił że sprawdzał moje punkty i nie mam 16, na aplikacji jest napisane że jest 16 a poniżej w naruszeniach Suma to 11 o co chodzi ktoś może mi to wyjasnić?

#policja #prawo #kierowcy #samochody
cleveland - Mirasy właśnie zatrzymała mnie policja za przekroczenie prędkości i chcie...

źródło: temp_file4848847262686250980

Pobierz
  • 111
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cleveland: Policja nie ma formalnej możliwości sprawdzić ile masz punktów ale jeśli już jakoś to zrobił to też nie ma obowiązku powiedzieć ci prawidłowej liczby tak więc istnieje możliwość, że ktoś cię wpycha na minę.
  • Odpowiedz
Mirasy właśnie zatrzymała mnie policja za przekroczenie prędkości i chcieli wręczyć mi mandat 9 pkt karnych, sprawdziłem w aplikacji że mam 16 więc przekraczam limit i mogę stracić uprawnienia więc nie przyjąłem mandatu.

@cleveland: ale co niby ci to dało, że nie przyjąłeś mandatu? Jeszcze ci sąd d--------i wyższy mandat, a punkty i tak dostaniesz.

Idź na szkolenie, kosztuje 8-10 stówek i zbijesz 6 punktów.
  • Odpowiedz
  • 2
@cleveland te punkty I tak masz przypisane już jako tymczasowe. Nie wiem czy to coś da ale ciśnij na kurs doszkalający do WORDu. Jeśli punkty liczą się od dnia decyzji sądu to ci się udało, jeśli od dnia mandatu to już i tak po lejcach. Skłaniam się do opcji nr 2
  • Odpowiedz