Wpis z mikrobloga

@MaddoxX1911: no wyniki niezłe, w grach podobna wydajność, w kilku większa ale za to profesjonalnym zastosowaniu widoczna różnica a do tego pobór prądu mniejszy, szkoda że watchdogs 2 nie ma bo to chyba obecnie najbardziej cpuożerna i wykorzystująca x rdzeni/wątków gra z tych gier AAA @Pustulka:
  • Odpowiedz
@Pustulka: ja sam czekam na 6 rdzeniowe sztuki, jeśli będzie wyglądało to podobnie to może w końcu w cenie tych ~1000 zł dostane coś na co warto wymienić mojego 2500k, bo dostaniemy pewnie procesor o podobnej wydajności co ten 7600k tylko że dużo bardziej przyszłościowy i w grach/programach które potrafią dobrze wykorzystać te 6 rdzeni i 12 wątków pewnie dużo lepszą wydajność a przynajmniej taką mam nadzieje :P
  • Odpowiedz
@Pustulka: wiesz no 1200-1300 zł na pewno będzie, ale przecieżnie wydadzą tylko jednego modelu :P pewnie topowy r5 tyle będzie kosztował ale wydadzą na pewno też jakiś słabszy w okolicach 1000 zł 6 rdzeniowy i taki bym przytulił tj 1600 np albo 1500 czy coś, o ile kojarzę 6 rdzeniowy mają być 1600x, 1600, 1500x i 1500, pewnie ich kwota zamknie się w okolicach 900-1400 zł
  • Odpowiedz
@Dreszczyk: no dla amd ten ryzen to jest ogromny krok naprzód w porównaniu do intela, wciąż jak widać 6 rdzeni intela = 8 rdzeni amd w programach/grach które średnio korzystają z tych dodatkowych rdzeni/wątków, ale dostajemy je w mniejszej cenie to raz, a dwa mamy jedank więcej rdzeni @Pustulka:
  • Odpowiedz
bardzo ciekawe, kupiłem niedawno i7 7700K i trochę mnie dupa boli ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale fajnie jakby coś się wydarzyło na rynku CPU bo nuda i gówno

@Dreszczyk: Dla mnie najważniejsze jest to, że rywalizacja zmusi obu do obniżek cen, mobilne ryzeny wyjdą na jesień, a w świecie laptopów Intel jest absolutnym panem i władcą, z absurdalnymi cenami za układy i tam najbardziej przydałoby się
  • Odpowiedz
@Pustulka: Uwaga, wróżę: większość recenzji jako pierwszy test da 'single core performance', a w podsumowaniu, że jeśli chcesz grać, to kup intela, bo ma lepszą wydajność jednego wątku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@czarny_i_zly: ale przecież tej grafiki jasno wynika że nie ma różnicy czy kupimy tego intela z lepszym wątkiem czy amd z większą liczbą rdzeni xD właściwie jak już coś to amd wygrywa dzięki dodatkowym rdzeniowym/wątkom w grach xD
  • Odpowiedz