Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +380
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
Krzewiciel_prawdy +127
Jaka jest realna wartość wszystkiego? ¯\(ツ)/¯
#ekonomia #kiciochpyta #finanse #gospodarka #gielda #prawosturgeona #pareto
#ekonomia #kiciochpyta #finanse #gospodarka #gielda #prawosturgeona #pareto
źródło: 150cd220d57550b1bbab4251b0c1065e7e371f60c146bf4afca5539f4338ae36
Pobierz

Ach, no i taguję #anime, bo na pewno znajdzie się ktoś wrażliwy na tym punkcie, a to w końcu fanart z Neon Genesis Evangelion (mam do tego spory sentyment).
Tutaj proces, choć wygląda jak ten legendarny tutorial o rysowaniu sowy: https://cdna.artstation.com/p/assets/images/images/005/022/628/large/monika-laprus-wierzejska-eva-steps.jpg?1487931307
(ostatni obrazek nieco różni się od efektu końcowego).
#zbojart #tworczoscwlasna #digitalpainting #rysujzwykopem
źródło: comment_PCI8YLfBqV15i3rO7nAdrWS9KZfbbRJU.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Zajebiste.
@hetman-kozacki a spoko, zaufaj mi - jestem inżynierem (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Kliko <3<3<3
Super praca!
Z rzeczy, które mnie urzekły, to np. wypełnianie obrysu kolorem: https://www.facebook.com/celsys.clipstudiopaint/videos/vl.767746816716113/589011787972207/?type=1
Ogólnie polecam obejrzeć filmiki z ich
źródło: comment_cO9LfS9bMS7TMBVidFfv7a8YogMSvsVK.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@xerxes931, @johnnyFiftyFIve mogę wypuścić 2056x1440 bez tych pasków na górze i dole <3 Sama sobie ustawiłam na ekran startowy i już widzę, jak idę do klienta z tabletem, a tu takie straszydło xD
@tekon, @Marc0 <3
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora