Wpis z mikrobloga

• 294
@thorgoth: jeszcze nie zauważyłeś, że dla części edukacja i praca kobiet to fanaberia, zaś cokolwiek robi w tych samych obszarach. mężczyzna to metafizyka, spotkanie z najwyższym?
  • Odpowiedz
@moll: No jest roznica pomiedzy utrzymawaniem infrastruktury a kolejnym gowno callem z ktorego nic nie wynika oprocz sztucznego podtrzymywania stanowisk dla kociar.
  • Odpowiedz
  • 37
@jaredsolo: no tak, bo poza korpo kobiety nie pracują. Nic nie robią, nigdzie. A jak nie pracują koło infrastruktury, to wiadomo, że tylko leżą i pachną.
  • Odpowiedz
  • 21
@Wincyjpracydoobra: bo się zachciało, czy nie było komu, bo jak nie było kim walczyć, to w kamasze szły wyrostki i emeryci? Mam Ci napisać, że było nie dać się wystrzelać jak kaczki na froncie, to by baby nie musiały iść do fabryk smrodu?
  • Odpowiedz
  • 24
@thorgoth: czytaj odpowiedzi do mnie, zobacz, Tobie nie odpisali, do mnie teraz zleci się wianuszek, żeby mi udowodnić, że nie dość że baby tego same chciały to jeszcze ich robota jest zbędna
  • Odpowiedz
@Krzewiciel_prawdy: Kobiety okupują dział tzw "human resources" po angielsku "zasób ludzki". Gdyby dział HR był okupowany przez mężczyzn, a to kobiety sprowadzało się semantycznie do roli "zasobu", to organizacje feministyczne w USA już dawno by wymusiły przynajmniej zmianę nazwy.
Oczywiście większość ludzi już nawet nie widzi problemu, że zostali do tego zasobu (jak jakiś olej do frytek, albo węgiel) oficjalnie sprowadzeni. Natomiast gdy przypomniesz kobiecie koło 30, że no kiedy
Defined - @Krzewiciel_prawdy: Kobiety okupują dział tzw "human resources" po angielsk...

źródło: whats-the-deal-with-these-women-v0-7t0bncurugzc1

Pobierz
  • Odpowiedz
@moll: Masz prad, wode, gaz, internet oraz zabrane smieci bo robia to chlopy w 100%. Dach nad glowa tez wybudowali mezczyzni a nie femifiremki. Doslownie kazdy przedmiot, ktorego uzywasz to zasluga chlopow. Wystarczajaco szkod robicie w szkolnictwie gdzie jest 80% nauczycielek.
Wesolych swiat ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Pavulon12345: Takie, że nowoczesne technologie potrzebują bardzo mało pracy ludzkiej i brakujące miejsca pracy kreuje się za pomocą ustawy, aby ludzie mieli jakieś poczucie sensu i satysfakcji z wykonywania pracy.
  • Odpowiedz
@whos_your_daddy_snakegirl: ja robię. Korpo od kilkudziesięciu lat chyba nie zauważyli, że "upada" podobnie jak Francja, Szwecja, Zachód itd.itp., tylko co roku przynosi większe zyski.
Kobiety oracuja tu w sprzedaży, zakupach, księgowości, biurze celnym, logistyce, jako technologie.
Muszę powiadomić prezesa, że nic nie robią XD
  • Odpowiedz
Jaka jest realna wartość wszystkiego? ¯\(ツ)/¯

@Krzewiciel_prawdy: Jedne rzeczy są c---a warte, a inne warte c---a. Więcej nie musisz wiedzieć

jak bardzo mariuszem z kołchozu trzeba być, żeby uważać korporacje za żłobek dla kobiet?

@thorgoth: Tbh to wystarczy pracować kiedyś w korpo, albo nawet jakiejś większej firmie. Nietrudno jest zauważyć, że zawsze znajdziesz tam pracowników, których rolą jest siedzenie non stop na spotkaniach, aby przypadkiem nie robić czegokolwiek
  • Odpowiedz