Aktywne Wpisy

adixon777 +6
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
arkan997 +112
Czy tylko mnie boli jak wiele ze starszych gier na GOGa nie zostało przetłumaczonych na język polski? Niby człowiek zna angielski ale przecież doskonale pamiętam jak wiele z tych nieprzetłumaczonych tytułów ogrywałem po polsku. Ba! Takie gry jak Throne of Darkness czy Chciago 1930 dostały przecież pełny polski dubbing. A dziś? Dziś polski GOG nie ma nawet za bardzo ochoty dodawać napisów do takich gier jak Venetica, Arcanum czy Świątynia Pierwotnego Zła.
źródło: Click
Pobierz

Czy to jest jakiś problem dla płci męskiej że ich #rozowypasek chce mieć dwuczłonowe nazwisko po ślubie? (nazwisko partnera - nazwisko panieńskie). Moj #niebieskipasek nie jest zadowolony z tego pomysłu, zastanawiam się czy to serio jakiś problem?
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
A można i tak: Róża Maria Barbara Gräfin von Thun und Hohenstein i do tego po ślubie dorzucić Kowalska
a chcesz ślub kościelny? Wymagałaś zaręczyn od faceta? Lubisz być przepuszczana pierwsza w drzwiach? Czy swojemu facetowi dałaś kiedykolwiek kwiaty?
Bo tu może wyjść ciekawy paradoks, że niektóre tradycyjne zwyczaje kobieta przyjmuje bez mrugnięcia okiem, a inne chce odrzucać w imię postępu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sprawa jest oczywista w paru przypadkach - gdy kobieta jest znana i ceniona w środowisku zawodowym (naukowiec, dziennikarz, prawnik, może lekarz i nauczyciel),
@agaja: To fecet może odpowiedzieć, że nie każdy musi chcieć zmieniać stan cywilny, z którym żyło się tyle lat...
Może wyjść też z założenia, że skoro kobieta nie chce się poświęcić, to czemu on ma to
@Adass: Oczywiście. Przez to ma dużo mniejsze ryzyko rozwodu i zdrady małżeńskiej, więc chyba teoria o tym, że kobieta nie do końca wychodzi za mąż, stosując podwójne nazwisko, ma w sobie sporo racji, jeśli uważasz, że to takie nowoczesne i bardziej pasujące do wielkich miast.
@powiedz: Z tego samego powodu, dla którego kobiety nie mogą zabrać swojego faceta pod wierzę Eiffla, uklęknąć tam przed nim w tłumie ludzi i się mu oświadczyć, dając jednocześnie drogą biżuterię.
Ale spoko, zostaw odpowiedź dla siebie, mireczku ( ͡° ͜ʖ
ekhm, to były pytania retoryczne - taka figura co nie wymaga odpowiedzi a ma uzmysłowić pewne kwestie adwersarzowi. Bynajmniej, nie obchodzi mnie jak wygląda sytuacja oraz poglądy bezimiennej i anonimowej osoby.
Po pierwsze - nie odpowiedziałem na pytanie, więc Twoje domysły pozostają domysłami, a nie dowodem potwierdzającym Twoją tezę.
Po drugie - kościelny
@evian: Dla przeciętnego normalnego faceta, to nie jest żadna strata, wierz mi.