Wpis z mikrobloga

@cadcadcad: 1) sam spradz
2) nie wiem
3) jeśli dokładasz ciężar będąc na ujemnym bilansie kalorycznym to pewnie jest to możliwe

Mam nadzieje ze pomogłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cadcadcad:
1) Weź sobie na próbę 40% tego co bierzesz w przysiadzie (dwa hantle łącznie of kors). Będzie za mało, weźmiesz większe. Będzie za dużo, weźmiesz mniejsze. Proste.
2) Zamiast zastanawiać się jakim cudem doszło do takiej anomalii po prostu konsekwentnie ćwicz. Pamiętaj że przysiad to nie tylko mięśnie nóg.
3) Możliwe, ale nie oczekuj cudów.
  • Odpowiedz
@florekflorek: dzieki za odpowiedz, jeszcze jedno pytanie:
teraz cwicze w nastepujacy sposob (poniedzialek-trucht 1h tempem 8kmh; wtorek-cwiczenia przysiad/plaska/ohp) i tak na zmiane, sobota wolna. trzymam miche na 2300 kcal i patrze czy spada. co jesli bede chcial przerzuci sie z tego na ten wykopowy plan i wyeliminowac/skrocic biegando? czy to nie z-----e mi nog jesli zostawie bieganie miedzy dniami treningowymi?
  • Odpowiedz
ko dokladaj co ilestam, a mamy do czynienia z ujemnym bilansem kalorycznym to skad organizm ma nadbudowac miesn

@cadcadcad: U poczatkujacego zawsze cos tam dojdzie miesni. Ale bedac na ujemnym bilansie nie ma co oczekiwac cudzow. Znam to po sobie.
  • Odpowiedz
@cadcadcad: To zmień trening i obserwuj wagę przez tydzien lub dwa. Jak bedzie dalej spadać to elegancko jak się zatrzyma to ćoś utniesz (jesli redukujesz) bo w sumie nie wiem.
  • Odpowiedz
  • 0
@cadcadcad 2) Nie jesteś sam, ja już jakiś czas ćwiczę. Obecnie klata poszła 5x5 92,5 na siadzie muszę robić deload. A było ledwie 87,5. To jest dopiero z-----e. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gr1mek: naucz się dobrze robić przysiad. Spróbuj low-bar, różne ustawienia nóg. Ja dopóki nie odkryłem low-bar i nie zacząłem siadać 2-3 razy w tygodniu to tylko zdejmowałem z przysiadu zamiast dokładać.
  • Odpowiedz
  • 0
@beefislife Siadam 3 razy w tygodniu. Próbowałem różnych ustawień nóg, i znalazłem dla mnie chyba najlepszy. Co to high czy low bar, możliwe, ale high bar robi mi się mega przyjemnie.
  • Odpowiedz
@cadcadcad Technicznie mój przysiad nie jest zły, w jednym z wpisów nawet wrzuciłem jak go wykonuję. Robię prawie wszystkie rzeczy o których mówi. Ja mam zwyczajnie słabe nogi. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz