Wpis z mikrobloga

@mikii77: Tu nie tyle chodzi o szkodliwość, ale o stopnień naukowego potwierdzenia. Wędliny są rakotwórcze i jest to potwierdzone w 100%, a mięso jest prawdopodobnie rakotwórcze, natomiast spaliny są możliwie rakotwórcze. Badania wykazują, że jedzenie nawet niewielkiej ilości wędlin codziennie jest rakotwórcze i to jest bardzo potwierdzone.
  • Odpowiedz
@wojteklbn: to chyba robi ta infografike troche nierzetelna. akurat fermentowane przetwory sa przeciez super zdrowe, nasze kiszone ogorki czy kapusta sa superzywnoscia, jedno z lepszych zrodel probiotykow. Kimchi uzywane w Korei tez jest superzdrowe, dzieki temu parwdopodbnie dlatego jest tam tak malo zachorowan na raka jelita grubego.
  • Odpowiedz
@johanlaidoner: Raka to można dostać od takich durnych, upraszczających wspisów. Wystarczy poczytać o izolowanych populacjach, które, nawet majac duże ilości mięsa w diecie - nie zapadały na choroby nowotworowe.
  • Odpowiedz