Wpis z mikrobloga

Planuje kupic sobie PCta, glownie po to zeby cos tam sobie pograc czasem (w szczegolnosci Prepar3d / X-Plane 11 - jak wyjdzie).
Probowalem dzisiaj zlozyc cos sensownego i wyszlo mi tak:

Procesor Intel i7-7700k
Płyta główna MSI Z270 GAMING M7, Z270
GPU ZOTAC GeForce GTX 1080 AMP Extreme
Pamięć Corsair Vengeance LPX, DDR4, 16GB(2x8GB)
Zasilacz be quiet! Pure Power 9 600W
Obudowa Corsair Carbide 400C

do tego dysk SSD, jakis chlodzenie (moglibyscie cos polecic?),

Bedzie to dobrze smigalo razem czy cos byscie zmienili? Fajnie byloby podkrecic procka do 5GHz, bo symulatory, w ktore zamierzam grac potrzebuja jak najwyzszego taktowania.

Doda tylko, ze jakos duzo wiecej nie mam zamiaru juz wydawac, bo nie gram tak czesto, zeby wydawac na sprzet jeszcze wiecej.

#komputery #pcmasterrace #hardware
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jaka rozdzielczość monitora? GTX 1080 raczej nie będzie ci potrzebne do gier 1080p. Pamięć nie bierz szybszej niż 3200 MHz (3.0 GHz to raczej optimum).
  • Odpowiedz
@WhyCry: monitor 3840x2160. W sumie wiem, ze tego GTXa raczej w 100% nie wykorzystam, ale chce uniknac sytuacji, kiedy teraz zaoszczedze i wezme 1070, a za rok bede musial kupowac nowa karte graficzna.
A plyta glowna i zasilacz z tego zestawu sa ok?
  • Odpowiedz
@BAM_BUS: płyta to tylko i wyłącznie kwestia estetyczna, plusem msi jest to autoustawienie na 5.2 (?) ghz którym się chwalili. Moim zdaniem lepiej zaoszczędzić i wziąć coś tańszego. Jeśli do 4K to 1080 raczej musi zostać. Sam korzystam z takiego duetu i nie zawsze wszystko idzie na full ;)
O zasilaczach się nie wypowiadam. Chłodzenie co CPU najlepiej jakieś AIO, Kraken X61 ładnie wygląda, ale jest bardzo drogi.
  • Odpowiedz