Wpis z mikrobloga

@algorytm7007: Oho, chyba brakło argumentów. Wklejasz jako źródło link, gdzie nie ma ani słowa o tym. Dziwną rzeszę farmaceutów spotykałeś i w dodatku każdego pytałeś o to samo.
@sunglasses:

@PaniLasu: Z takich rzeczy łagodzących obrzęk chyba naprawdę najleiej Altacet (a wiele już przerobiłam). I nie do 2 godzn po, tylko do ustąpienia obrzeku zgodnie z ulotką.
  • Odpowiedz
@PaniLasu
@Wjolka Klasycznym lekiem niedopuszczającym do powstawania obrzęków oraz krwiaków i siniaków jest Altacet. Tabletka tego leku ropuszczalnego w wodzie i w postaci okładu przykładanego do miejsca stłuczenia zawiera zwykle
  • Odpowiedz
@algorytm7007: Znow ani slowa o tym, o czym piszesz. Nie jestem zlośliwa tylko chce się czegoś nauczyć.
Patomechaizm obrzęku znam, dzialanie tej substancji też, farmakologie miałam na studiach. Sportu i kontuzji też w życiu wiele.

Konsultowałam z ortopedą, ktory siedzi obok mnie i twierdzi, że pierwsze slyszy. (Też sportowiec-amator).
  • Odpowiedz
@algorytm7007: To wciąż nie tlumaczy 'do 2 godzin'. Obrzek po urazie powsaje wczesniej niż 1 godzina. Wiec jakby to niby miało zadziałać?

Na istniejacy obrzęk także działa. Wynika to z mechanizmu działania substancji.
  • Odpowiedz
@Wjolka Jakiś ortopeda chałupnik skoro nie wie co jest w działaniu najskuteczniejsze na obrzęki.
@HHSbits
Najlepiej doradził.
Ortopeda śpi pijany i musisz pytać na mirkowni?
Altacet działa w momencie powstawania obrzęku.
Spróbuj furosemidu lub jedz pietruszkę.
  • Odpowiedz
@algorytm7007: No teraz to popłynąłeś. Nie znasz nawet mechanizmu leku, nie wiesz na czym polega obrzek i nawidoczniej o osmozie nie słyszałeś.

Po co te prywatne przytyki? W dodatku nie na temat i kompletnie bzdurne? Aż tak nisko chcesz sprowadzić tę dyskusję? Żałosne.
Zmień apteki, skoro Ci takie bzdury wciskają o DWÓCH godzinach.
  • Odpowiedz