Wpis z mikrobloga

@DerMirker dla mnie wygląda jak tester manualny ale nie wiadomo w czym (frontend webowy, desktop, backend?). W takim przypadku poczytaj o tworzeniu przypadków testowych, jak pisać dobre itd. Zobacz jak wyglądają narzędzia do organizowania scenariuszy (tylko poglądowo, np testrail). Poczytaj o bdd i gherkinie. Zawsze ważne jest ogóle obycie w technologii ale tutaj nie wiadomo co to ma być. Ogólna znajomość obsługi unixa i sieci komputerowych przeważnie się przydaje. Bez szczegółów
  • Odpowiedz
@DerMirker: idz smialo, ja jestem w it u janusza biznesu i mam dosc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sumie mialbym wiecej czasu i cebulionow jako ciec 24/48...
Jesli IT to male firmy omijac jak psie gowno po roztopach sniegu.
  • Odpowiedz
@DerMirker: musisz umiec programowac, najlepiej c#/java/python, ale moze byc tez inny jezyk. Same skypty testowe na ogol nie sa bardzo skoplikiwane, a jesli potrafisz programowac to skladni innego jezyka dosc szybko sie nauczysz lub cie naucza. Jesli masz byc testerem ston internetowych to naucz sie jeszcze selenium, jest dosc proste i w jeden weekend sie podstaw nauczysz a w cv i na rozmowie kwalifikacjnej to duzy plus
  • Odpowiedz
@KrwawyKefir: pisałem ogolnie ale jesli jest w zadaniach pisanie skryptow to jest wymagane. U mnie w firmie tez pisza w ten sposob bo jezyk jest tak specyficzny i rzadko spotykany ze większość nawet o nim nie slyszala a co dopiero zeby ktos znał
  • Odpowiedz