Aktywne Wpisy
black_coffe +3
Yuri_Yslin +17
Czasami słyszę, że mieszkania podrożały, ale średnia pensja wzrosła.
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
No to sprawdzam:
Średnia pensja brutto #warszawa - 2017 rok: ok. 5500 zł
Średnia pensja 2023: ok. 8800 zł.
Dotyczy wyłącznie sektora przedsiębiorstw (co jest nieco przekłamane, bo pomija rosnący udział B2B, na którym są niemal wszyscy najlepiej zarabiający, ale coś musimy przyjąć).
Wzrost: +60%.
Cena mieszkania na Targówku w 2017: ok. 6500zł za metr, 3 pokoje (np. https://warszawa.nieruchomosci-online.pl/mieszkanie,na-sprzedaz/17429030.html )
Cena mieszkania na
Różowy, 18lvl here. Jako, że nie chcę być egoistką, to zapytam Was o zdanie- chciałabym poznać opinię mężczyzn. Otóż jestem osiemnastoletnia dziewica, niegotowa jeszcze na seks. Pytanie brzmi: czy w takim wypadku powinnam zrezygnować ze związków, póki nie poczuje, że mogę już zacząć te słynne seksy?
Ogólnie to bym się nie przejmowała, ale tak jak wspomniałam wyżej, nie chce być egoistką wobec chłopaka, który wiadomo może mieć swoje potrzeby. Póki co nie chce i nie czuje potrzeby uprawiania seksu. Planuję czekać. Co prawda nie wiem ile.. Czy pół roku, czy rok, czy 3 lata, czy może do ślubu.. Obecnie mam niebieskiego, jestem z nim dopiero miesiąc (krótko), on miał już za sobą pierwsze seksy i trochę zaczyna temat. Ja powiedziałam od razu (żeby nie było, że go zwodzę), że nigdy tego nie robiłam i chce czekać. On niby to akceptuje itd ale kilka razy wspominał o rzeczach typu 'im dłużej dziewczyna każe czekać, tym większe prawdopodobieństwo, że mężczyzna skoczy w bok' albo 'ileż można zadowalac się ręką'. Trochę wyjęte z kontekstu to wszystko, bo ogólnie nie jest chłopakiem, który myśli tylko i wyłączenie penisem. Fajny jest, mamy dużo wspólnych zainteresowan, w końcu mam przy boku osobę, która nie jest tępa i wie kiedy była 2 wojna światowa.. Chciałabym zbudować z nim poważny związek, ale nie wiem czy powinnam 'zawracać mu dupe', skoro nie mogę mu dać 'tego' (a potrzebe mimo wszystko na pewno ma). Już z nim o tym rozmawiałam, ale trochę omija temat. A i wspomnę jeszcze, że znam go 2 lata - to nie ruchacz, ale mimo wszystko chłop to chłop. Co sądzicie o tym? Zdanie różowych również chętnie poznam. Dać sobie spokój i zakończyc to póki dobrze się nie zaczęło i nie rozpoczynać nowych związkow, póki nie poczuje się gotowa, czy ciągnąć tę relacje i zobaczyć jak się wszystko potoczy? Dla większości może to być śmieszny problem, ale mówię całkowicie serio i prosiłabym o poważne odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję za pomoc :)
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: ludolfina98
@GordonLameman: Jakieś źródło tych faktów?
Oczywiście nie tylko chodzi tylko o seksualność, ale bez seksualności masz tylko przyjaźń i nigdy nie zbudujesz takiego poziomu bliskości jak z regularnym pożyciem.
Udane związki opierają się na wzajemnych korzyściach. Spedzacie razem czas, możecie na sobie polegać, ty czujesz się bezpiecznie, a on... No właśnie, on potrzebuje czuć ze jesteś jego w każdym aspekcie.
On
Co to za pierdy mi podsyłasz? W ogóle przeczytałeś co napisałem? Osiemnaście to już nie dzieciaki xD Związki bez seksu, no w ogóle o czym mi tu piszesz?
@pablosz5: Weź do ręki książkę seksuologa, a nei teologa i będziesz miał.
@julianna_cebulanna: jeśli normalna kobieta w tym wieku nie odczuwa potrzeby, to powinna jak najszybciej udać się do lekarza.
Jest zasadnicza różnica między seksem z miłości w zdrowym związku, a seksem z przymusu bo jakiś gowniarz po miesiącu mówi że mu się należy a jak nie dasz to zdradzi.
Zwłaszcza że nawet jak opka mu da czego chce, to jestem prawie pewna że burak i tak ją rzuci.
@pablosz5: Znowu zmieniasz temat, żeby tylko pisać.
Książka seksuologa jest odnośnie czekania na seks do ślubu.
A co do tego, że tworzyszą temu emocje to się zgadzam i miesiąc w związku to może być za wcześnie na seks, ale i tak trzeba się zastanowić
Są pewne rzeczy, które niby się akceptuje, ale których na późniejszym etapie związku zaczyna się wymagać: np. seks, dziecko albo anal ( ͡° ͜ʖ ͡°) i nie jest to nic dziwnego; ludziom zmieniają się priorytety albo myślą, że poradzą sobie z zagłuszaniem naturalnych pragnień.