@Djabloo2: a ja wolałabym urodzic trojke dzieci naturalnie niż przeżyć ten ból po cesarce jeszcze raz :p zawsze mowiłam,że chce dwojke dopóki nie ten ból po cesarce xD skurcze porodowe wspominam znosnie w porownaniu do tego co bylo po cc :P kop w jaja musi byc mega bolesny,ale jednak apogeum trwa krociutko a nie pol dnia lub caly :P
@dolOfWK6KN: wiem,że skurcze porodowe sie nasilaja i trwaja iles h a kop w jaja to calkiem inny ból ;p a ty Janusz uspokój się bo zaraz pomyśle,że nie masz jaj ;]
@Djabloo2: można by to jakoś sprawdzić, poprzez zbudowanie skali w oparciu o ból który obie płcie są w stanie doświadczyć (wiercenie zęba, złamanie, kamienie nerkowe(?) jakieś inne obrażenia wewnętrzne, po czym umieszczenie kopa w jaja i porodu w odpowiednim punkcie.
Pewnie ludzie różnie odbierają różny ból, możliwe, że np klasterowy ból głowy jest bardziej bolesny od porodu
@Sh1eldeR: Ja akurat skurcze porodowe wspominam słabo :)
ciężar polega tez na tym, ze trzeba sie szybko zacząć zajmować dzieckiem. Nie leżysz sobie i odpoczywasz. I oczywiście to co piszesz - leki przy karmieniu. Ale ja akurat czułam sie po cc całkiem niezle (porównuje z relacjami z internetu). Boli przy wstawaniu, chodzeniu. Z łóżka trzeba turlac sie na bok i dopiero delikatnie do pionu (a chcesz sie zrywać bo dziecko
Widzę, że na X, afera zaczyna powoli przebijać się na cała europę. A na nagłówkach twarz Tuska i klub swingersów. Niedługo będzie się musiał tłumaczyć, nie tylko w Polsce.
#heheszki
źródło: comment_8P36WQBhd3ecm9outqhNAj0MKen6N7R6.jpg
Pobierz@anetaha: I wiesz to, bo ktoś cię kopnął w jaja, tak kartoflana Grażynko?
źródło: comment_yQ7pmZK8bA2U79bioflaaXYGPYErd0dV.jpg
Pobierz@Djabloo2:
źródło: comment_ot9nEPFrBd0YS6rjU46phhweAz4QJdR8.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Djabloo2: CBT (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) #pdk
Pewnie ludzie różnie odbierają różny ból, możliwe, że np klasterowy ból głowy jest bardziej bolesny od porodu
Ja akurat skurcze porodowe wspominam słabo :)
ciężar polega tez na tym, ze trzeba sie szybko zacząć zajmować dzieckiem. Nie leżysz sobie i odpoczywasz.
I oczywiście to co piszesz - leki przy karmieniu.
Ale ja akurat czułam sie po cc całkiem niezle (porównuje z relacjami z internetu). Boli przy wstawaniu, chodzeniu. Z łóżka trzeba turlac sie na bok i dopiero delikatnie do pionu (a chcesz sie zrywać bo dziecko