Aktywne Wpisy

Tino +3
Niebawem jadę z kumplem w długą i daleką podróż. Zapewne będziemy się wspólnie rozliczać w przeróżnych miejscach czy płacić czasem za siebie nawzajem. Płacić na miejscu będziemy zarówno gotówką, jak i kartami. Jaką polecacie prostą aplikację do wspólnych rozliczeń, żeby nikt nikomu nie był dłużny i można było zachować porządek przy wspólnych wydatkach?
Foto dla przyciągnięcia uwagi XD
#finanse #aplikacje #android #podroze #podrozujzwykopem
Foto dla przyciągnięcia uwagi XD
#finanse #aplikacje #android #podroze #podrozujzwykopem
źródło: ow16k8n3gykav9x3vop581fi9c68_shutterstock_1308414568
Pobierz
JankoBzykant89 +93
źródło: imgi7NLVR-27e2b6a
Pobierz

Ułatwia odnalezienie pikiet wśród setek/tysięcy robót na podstawie współrzędnych lub nazwy.
Program ten wyszukuje na dysku roboty geodezyjne i wczytuje wszystkie odnalezione w nich punkty (numer, X, Y) po czym wyświetla je w formie tabeli. Obsługuje:
- Winkalk
- C-Geo
Topcon .tsj – format programu TopSurv w odbiornikach GNSS firmy Topcon
Może komuś się przyda. Mnie już nieraz zaoszczędził dużo czasu( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://at7.pl/programy/geobaza/
@AlexR, @boryc, @mudkipz, @Archob, @tsavke, @mopix, @adzik7
W zakresie szukania uprzedziłeś mnie (w nowych Raportach 2.11 i PowerGPS-ie też podobna funkcja jest, ale nie do końca przetestowana\poprawiona). W chwili wolnego czasu sprawdzę na swoich plikach TSJ i zobaczę jak się oba rozwiązania spisują.
Jeśli masz jakieś ciekawe moduły, które byłbyś w stanie napisać związanych z geodezją,
Mam jeszcze na androida nawigację po punktach w układzie 2000 typu wpisujesz punkt i prowadzi, ale nawet nie nadaje się do udostępnienia jeszcze :D
Co do szukania to nie pogniewam się o konkurencyjny program więc działaj:P
a co do zainteresowań to też tylko hobby -