Aktywne Wpisy

mrocznegacie +338
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
źródło: Screenshot 2024-08-27 at 18-15-15 dawid – Dysk Google
Pobierz
mickpl +239
Rozwala mnie ten argument, że państwo nie może budować, bo będzie korupcja.
Oczywiście, że będzie. Korupcja, kolesiostwo, przekręty duże i małe. Ale od tego mamy cały aparat i służby, aby to nadzorować.
Budowa mieszkań przez państwo jest JEDYNĄ sprawdzoną metodą, aby obniżyć ich ceny i zwiększyć dostępność. Trudną, kosztowną, korupcjogenną i długotrwałą - ale działającą. NIC innego nie działa, nie znajdziecie żadnego poważnego artykułu naukowego potwierdzającego skuteczność innej metody. Znajdziecie za to masę potwierdzających, że dopłaty do kredytów powodują jedynie wzrost cen i tyle.
Mało
Oczywiście, że będzie. Korupcja, kolesiostwo, przekręty duże i małe. Ale od tego mamy cały aparat i służby, aby to nadzorować.
Budowa mieszkań przez państwo jest JEDYNĄ sprawdzoną metodą, aby obniżyć ich ceny i zwiększyć dostępność. Trudną, kosztowną, korupcjogenną i długotrwałą - ale działającą. NIC innego nie działa, nie znajdziecie żadnego poważnego artykułu naukowego potwierdzającego skuteczność innej metody. Znajdziecie za to masę potwierdzających, że dopłaty do kredytów powodują jedynie wzrost cen i tyle.
Mało

źródło: comment_xuL93fyC13l6zuCcwZ4OcaBGXDm89A1m.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@mch_rav: takkk poczta ma dosc duzy rejon, z tego co wiem to obejmuje nawet Powstania Styczniowego oraz pl.gornoslaski bo z stamtad nie dostarczaja poczty. Fakt, poczta jest porazka i zazwyczaj 1 okienko.
@agnea: a jakby to był jednak pies przewodnik, to jak to się robi potem: Ciapek, dzisiaj zaprowadź mnie na pocztę ?
@Aiween: spółka skarbu państwa dzialajaca na podstawie ustawy prawo pocztowe. Spólka prawa handlowego (SA) została skomercjalizowana, a nie sprywatyzowana, a to zasadnicza róznica. Jedynym posiadaczem akcji jest Skarb Państwa reprezentowany przes Ministra Infrasyruktury i Budowictwa. Takze wpis Twój z cyklu nie znam sie, to sie wypowiem...
postój sobie na golasa bez ruchu teraz na dworze z pół godziny :)
pewnie wyszła z psem i zobaczyła w skrzynce list i poszło odebrać. zdarza się.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Sytuacja A
W autobusie jest żul. #!$%@?. Reakcja wykopków: #!$%@?ć, co mnie żul obchodzi, ma nie #!$%@?ć.
Sytuacja B
Na poczcie jest śmierdzący pies. Reakcja wykopków: Co ci przeszkadza?!!111 To zwierzę, też ma uczucia!!jeden1
Komentarz usunięty przez autora