Aktywne Wpisy

mickpl +134
Oglądam sobie prezentację możliwości kolejnego zastosowania AI (niestety nie dam linka, bo wewnętrzna, ale też nic odkrywczego, po prostu dobrze sobie radzi z refaktoryzacją kodu) i powiem tak: ludzie którzy dzisiaj rozpoczynają studia z #programowanie wtapiają życie, podobnie jak studenci marketingu na marketingowej górce (kiedyś na to było ogromne ssanie, kto wszedł w prime time zarabia ogromną kasę, reszta podaje hot-dogi w Żabce).
Nie będzie takiego ssania na programistów za góra 5
Nie będzie takiego ssania na programistów za góra 5
p0melo +47
#pracait #it #programowanie #korposwiat #praca
Myślę na poważnie zeby zawinąć się z IT. Przepracowałem 5 lata, mam dosyć.
IT to branża dla ludzi bez życia prywatnego. Każdy kolejny miesiąc czuję że inwestuję w coś co po latach będzie gównem w papierku po cukierku.
Nie mam ochoty na uczestnictwo w wyścigu szczurów. W poprzedniej robocie miałem chorą presję szybciej, szybciej. Zmieniałem robotę w ciągu tych lat trzy razy. Z roku na rok widzę
Myślę na poważnie zeby zawinąć się z IT. Przepracowałem 5 lata, mam dosyć.
IT to branża dla ludzi bez życia prywatnego. Każdy kolejny miesiąc czuję że inwestuję w coś co po latach będzie gównem w papierku po cukierku.
Nie mam ochoty na uczestnictwo w wyścigu szczurów. W poprzedniej robocie miałem chorą presję szybciej, szybciej. Zmieniałem robotę w ciągu tych lat trzy razy. Z roku na rok widzę

Od niedawna pracuję na podstawie umowy o pracę - przysługuje mi 20 dni urlopu. Wszyscy pracownicy zatrudnieni na etacie pracujemy w systemie dyżurowym 12 godzinnym (dzien, noc, 2 dni wolnego, dzien, noc itd.). Zauważylem, że urlopy są moim zdaniem dziwnie rozliczane.
Przykładowo powiedzmy, że chciałbym wziąć urlop wypoczynkowy od 1 stycznia na 20 dni to urlop jest nam udzielany w grafiku sztywno od 01.01 do 20.01 i wtedy nie zostaje nam nic więcej do wykorzystania. Wydaję mi się, że te 20 dni powinno być zabierane tylko i wyłącznie z dni pracujących czyli finalnie powinno być tak, że tego ulropu powinno jeszcze zostać bo tak naprawdę zabrane powinno być 10 dni urlopu. Czy mam racje i pracodawca ewidentnie nas dyma a my na to pozwalamy?
#prawo #prawopracy #praca #pracbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Ty ich wydymasz
zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, w wymiarze godzinowym,
odpowiadającym dobowemu wymiarowi czasu pracy pracownika w danym dniu,
z zastrzeżeniem § 4.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Asterling
Komentarz usunięty przez autora