Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +797

mirko_anonim +3
✨️ Czy powinienem się martwić o zaproszenie na Facebooku od fryzjerki? Ⓘ
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.
Witam, mój facet otrzymał zaproszenie na Facebooku od fryzjerki, do której chodzi od 3 miesięcy (widzę, ze ona ma 1200 znajomych, jest starsza od niego jakieś 5 lat, nie jest właścicielką tego salonu). Widziałam, że ma kilkunastu facetow w znajomych z naszej miejscowosci w podobnym wieku do nas, którzy są i singlami i mają zony, wiec obstawiam, ze tez jej klienci.

Tymczasem przyczyna, dla której dziewczyna nie podała ręki jest prozaiczna: tego w jej kulturze się nie robi (jak witać się z muzułmańską kobietą(. Japończycy wolą skromny ukłon niż podanie dłoni, ale nikt nie robi o to problemów, bo to Japończycy. Kiedy muzułmańska kobieta nie podaje ręki, to zaczynają się dziwne spekulacje ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie jestem za multi-multi, żeby było jasne. Jestem za podstawową wiedzą o innych kulturach, zwłaszcza na salonach, żeby nie robić takiej chryi.
źródło: comment_Ttzzi3OETKp3msUXO1ao96yfAb8L4YAi.jpg
PobierzTeraz to mi przykro. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Szanowanie kultury to jedno ale wszystko w ramach swoich norm moralnych. Chyba obaj wiemy, że w jej tradycji dotykanie obcego mężczyzny jest mocnym grzechem.
Z obrazka wynika, że to prezent był gościem w muzułmańskiej szkole, wiec jego obowiązkiem było się dostosować. To tak jakby prezydent odwiedził szkołę hinduska i wręczył każdemu po hamburgerze z wołowiny.
@CrazyJunx:
Wypadało by znać kulturę europejską będąc w Europie ...