Aktywne Wpisy
Vamyss +438
Ale jestem w-------y, prowadzę JDG jako ratownik medyczny. Chciałbym etat no ale niestety pogotowia w Polsce nie chcą ich tak łatwo rozdawać, a przynajmniej w moim regionie.
Ubrania robocze kupuje sam
Cały sprzęt - stetoskop, latarki diagnostyczne, latarki do pracy etc kupuje sam
Kursy
Ubrania robocze kupuje sam
Cały sprzęt - stetoskop, latarki diagnostyczne, latarki do pracy etc kupuje sam
Kursy

MonazoPL +31
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: W co inwestować w 2025 roku i dlaczego? ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji coś o nas – MONAZO.PL to nowa platforma z promocjami bankowymi, ofertami na darmowe krypto i więcej. Mamy zaawansowane filtry, przyjazny design, a oferty tłumaczymy tak prosto, jak
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: W co inwestować w 2025 roku i dlaczego? ( ͡€ ͜ʖ ͡€)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji coś o nas – MONAZO.PL to nowa platforma z promocjami bankowymi, ofertami na darmowe krypto i więcej. Mamy zaawansowane filtry, przyjazny design, a oferty tłumaczymy tak prosto, jak
źródło: rozdajo wykop monazo 2
Pobierz

Tymczasem przyczyna, dla której dziewczyna nie podała ręki jest prozaiczna: tego w jej kulturze się nie robi (jak witać się z muzułmańską kobietą(. Japończycy wolą skromny ukłon niż podanie dłoni, ale nikt nie robi o to problemów, bo to Japończycy. Kiedy muzułmańska kobieta nie podaje ręki, to zaczynają się dziwne spekulacje ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie jestem za multi-multi, żeby było jasne. Jestem za podstawową wiedzą o innych kulturach, zwłaszcza na salonach, żeby nie robić takiej chryi.
źródło: comment_Ttzzi3OETKp3msUXO1ao96yfAb8L4YAi.jpg
PobierzI tutaj kłania się nasz, europejski, savoir vivre: to kobieta powinna podać dłoń pierwsza, a mężczyzna ją uścisnąć. Czyli i w tym przypadku Prezydent Niemiec nadal popełnia małą gafę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CrazyJunx: chyba sobie kpisz, on jest prezydentem, nie ona
jak polaki jadą do holandii to też szanują prawa gejów, a jak jadą do egiptu to szanują islam?
@karmajkel-nowak: Nie, Polacy-muzułmanie i Polacy-niemuzułmanie wchodzący do polskiego meczetu w Polsce także zdejmują buty.
To nie element kultury, tylko tradycji religijnej czy czegoś tam.
@Pepe_Roni: z globalnego punktu widzenia Prezydent jest gospodarzem w Niemczech, ale czy był gospodarzem w tej szkole, którą odwiedził, czy może gościem?
Nie zrozumcie mnie źle, nie podważam Waszych wypowiedzi, tylko próbuję dociec do sedna tej sytuacji z Waszą pomocą. Wiele z jej elementów jest dla mnie płynnych i chciałabym w toku dyskusji
Integracja ze społeczeństwem to jest tak że, obca osoba poznaje i praktykuje kulturę miejsca w którym się zajmuje, tak? Popraw mnie jeżeli się myle...
Przykład:
Wyobraź sobie że, wchodzisz do obcego domu - kultura tego domu nakazuje zdjęcie butów i położenie je w "przedsionku". No to integracja z tą kulturą polega na tym że zostawisz te p--------e buty w