Wpis z mikrobloga

Tak właśnie wygląda wyparcie.

@smyl: Nie. Tak wygląda trzymanie się tematu dyskusji. Mowa nie jest o cierpieniach zwierząt powodowanych przez człowieka w ogóle, a o myślistwie jako formie sportu i rozrywki. I tyle mam do powiedzenia na ten temat.
  • Odpowiedz
@Mordeusz: Szczerze, to wiesz gdzie ja mam co sobie myślisz na ten temat? Chciałeś mnie ciągnąć w jakąś poboczną dyskusję, nie udało się. Pogódź się z tym. Życie płynie dalej :)
  • Odpowiedz
ten cytat to dowód, że się udało.

@Mordeusz: Gratulacje zatem. Kolejne osiągnięcie na mirko. Dostajesz ode mnie order ziemniaka i możesz go powiesić w piwnicy.
  • Odpowiedz
Gratulacje zatem. Kolejne osiągnięcie na mirko. Dostajesz ode mnie order ziemniaka i możesz go powiesić w piwnicy.

@Palwed: Dzięki! Rada: przed wejściem na mikro, wyjmuj kija z d--y ;)
  • Odpowiedz
Widzę, że na wykopie nadal stawianie dzikich zwierząt jako szkodników w modzie. No cóż rolnicza i myśliwska propaganda działa.
Chciałbym wam wykopki uświadomić, że to rolnicy wpieprzyli się na teren dzikich zwierząt. To właśnie przez człowieka dzikie zwierzęta coraz częściej muszą poszukiwać pożywienia na terenach uprawnych.
I nie rozumiem jednego - skoro ktoś buduje dom na terenie zalewowym i następnie zostaje całkowicie zalany przez wiosenną powódź to HURR DURR DEBIL WIEDZIAŁ CO
Clefairy - Widzę, że na wykopie nadal stawianie dzikich zwierząt jako szkodników w mo...

źródło: comment_iV3ZxngVGOWwmNc6PUiqMlJGhrWZQz1D.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Zwierzęta zabite przez myśliwych miały przynajmniej normalne życie,

@smyl: Co to znaczy "normalne życie"?

Gdzie przemysł mięsny może mieć swoje patologie, polowanie to "najnormalniejsza" rzecz pod słońcem u homo sapiens. Rozumiem, że niektórym ludziom ideologia przeszkadza w racjonalnej ocenie sytuacji zwierząt (bo "cierpią"), ale przecież każdy organizm zwierzęcy, który nie przeprowadza fotosyntezy, energie czerpie z innych organizmów (czy to zwierząt, grzybów czy roślin). Jedynym argumentem by nie jeść innych zwierząt
  • Odpowiedz
To właśnie przez człowieka dzikie zwierzęta coraz częściej muszą poszukiwać pożywienia na terenach uprawnych.

@Clefairy: Dlatego powinno się odstrzelić nadmiar populacji takich zwierząt, gdy już ograniczyło się ich terytorium. To jest po prostu pójście za ciosem :)
  • Odpowiedz
@Clefairy:
Rolasy wjechaly na lasy. Szkoda ze wszedzie gdzie nie jestem, w roznych krajach to raczej wiecej lasow sie pojawia tudziez ziemia rolna lezy odlogiem.
Najwiecej wycinanych lasow widze pod drogi i pod budynki. Chyba nigdy nie widzialem pod ziemie rolna...
  • Odpowiedz