Wpis z mikrobloga

n próbuje wytknąć tym rzeźnikiem twój błąd w rozumowaniu (że myśliwi mordują a rzeźnikom zawsze nagonka cichaczem uchodzi

@Kruk7: A skąd on niby wysuwa twierdzenia odnośnie mojego zdania nt rzeźników? Gdzie Ty znalazłeś jakikolwiek błąd w moim rozumowaniu?

Pomijając fakt, że w ogóle używanie rzeźni jako argumentu przeciwstawnego do krytyki myślistwa jako sportu i rozrywki, jest bez sensu. I zupełnie nie na temat.

Odpisałem mu, że źle rozumie- co jak
  • Odpowiedz
Jak zwykle festiwal s----------a w komentarzach XD Hurr biedne zwierzaczki, wcale gdyby nie zmniejszano populacji nie niszczyłyby wam upraw. A przepraszam, tutaj programiści 15k którzy jedzenie biorą z lodówki XD
  • Odpowiedz
oho... bohater. Z kilkudziesięciu metrów do bezbronnego zwierzęcia wali z broni palnej...

Rozumiem, że rzeźnicy są bardziej bohaterscy, bo bydło nie jest bezbronne? :)

To wytłumacz, może być jak pięciolatkowi, czego nie rozumiem :)

@Mordeusz: Ja mogę. Rzeźnicy są jeszcze mniej bohaterscy. Zwierzęta zabite przez myśliwych miały przynajmniej normalne życie, zwierzęta hodowane w ogromnych fabrykach przerabiających paszę na mięso - nie. Jeśli więc porównujesz polowanie do przemysłu mięsnego, to rzeczywiście polowanie
  • Odpowiedz
Też mi wyczyn z takiego cudu techniki zwierzę ubić. Byś chociaż spróbowała trochę im szansy dać i korzystała z np. kuszy.

@FrasierCrane: Albo zmierzyła się fair, tzn. bez narzędzi
  • Odpowiedz
Ja mogę. Rzeźnicy są jeszcze mniej bohaterscy.

@smyl: Ja doskonale o tym wiem, dlatego prowokowałem tego gościa, bo on chciał zadrwić z dziewczyny i zabłysnąć, że niby taka niebohaterska, a zapomniał, że o wiele mniej bohaterscy rzeźnicy zabijają codziennie miliony zwierząt, które jak sam napisałeś, w większości nawet nie zaznają normalnego życia.

Podałeś argument przeciwko przemysłowi mięsnemu, nie za polowaniami.

Podałem argument, że tamten koleś napisał dosyć bezmyślny komentarz i
  • Odpowiedz